Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen

SPIRI WIRI WOENSDAG ~ ADEM IN, ADEM UIT 🌬

Even ademhalen

Elke dag loop ik een rondje door de buurt. Lekker langs het water van de kades, langs bomen en tussen het groen van de trambanen. Ik vind het heel fijn om buiten te zijn en een half uur of een uur te lopen. Om de frisse lucht in te ademen.
Vaak kom ik dan ook langs het gebouw van Zaal 3: theater en restaurant. Er hangen steeds andere teksten buiten aan de muur, die aan de andere kant ‘door’ lopen. Gister zag ik dus: Adem in. Adem uit. Hoe toepasselijk in deze tijd.

Adem in

Het is lekker om buiten te lopen en de frisse lucht in te ademen en de oude lucht weer uit te ademen. Om je hoofd leeg te maken en met een fijner, blijer gevoel weer thuis te komen. Zo van ‘hè dat was effe lekker’. Goed voor je weerstand. Goed voor je lijf. En goed voor je mind. ❤

Adem uit

Maar het is ook een relaxte herinnering. Ja, we weten het is wat geschift in deze tijd. Er gebeurt van alles. Er worden waarheden genoemd. Maar ook achter gehouden. Er worden maatregelen opgelegd die de ene keer kloppen. Maar veel vaker totaal niet kloppen. Een RIVM dat zichzelf steeds weer tegenspreekt. Wat moet je geloven? Wat kun je geloven? En wat is jouw waarheid? Het doet steeds weer een appel op je eigen-wijsheid. In al die gekte is ‘adem in, adem uit’ dan een fijne herinnering.

Oefening

Stel je de volgende situatie voor: Oké, ik weet het even niet meer. Wat nu?
Sta stil. Op de plaats rust. Word even stil. Adem in en adem uit (natuurlijk zonder mondkapje, anders komt er geen frisse lucht binnen). Haal frisse energie naar binnen. Laat oude energie die je niet meer dient los. En nog een keer. Adem in… Adem uit… En nog een keer. Na drie keer merk je vaak dat je al rustiger bent dan ervoor. Natuurlijk kun je allerlei ademtechnieken toepassen. Zoveel tellen inademen, zoveel telen uitademen, zoveel tellen de adem inhouden. En een nieuwe cyclus. Dat mag, maar hoeft niet. Adem gewoon drie keer bewust in en uit. Dan voel je je al anders. En kun je weer naar je eigen wijsheid toe. Oh ja, ik voel het weer. Dit is wat ik wel geloof en dit is wat ik niet geloof en over dat ben ik nog niet uit. En ik kan altijd mijn eigen-wijsheid aanpassen als er nieuwe informatie is.

Hè hè

Adem in… Adem uit…
Fijn dat er gebouwen zijn, die ons er even aan helpen herinneren. 😉 Welk gebouw zag jij laatst, wat je hielp herinneren? Leuk als je het hieronder laat weten of zien.
-> PS. Heb je een vraag, stuur me een bericht. Wil je meer tips ontvangen? Vraag hier de Flessenpost aan en krijg ook meteen de Checklist ‘7 kenmerken van HSP’ers: last of kracht’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *