GRATIS: Alternatief Advent Vieren

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya kalender, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards

4 Weken inspiratie om alternatief advent te vieren

Vorig jaar had ik ineens het idee: ik wil samen met -voor wie dat wil- advent vieren. De tijd tot aan kerstmis heet advent en heeft 4 adventsweken. Zondag 1 december is het EERSTE ADVENT, de eerste kaars wordt dan in de kerk aangestoken. Misschien ken je van vroeger nog wel het liedje “Eerste kaars ik steek je aan…” Tot aan kerstmis zijn er 4 adventsweken en elke week komt er een kaars bij. Maar ik wilde het niet traditioneel zoals in de kerk vieren, maar deze 4 weken op een spiritueler vieren. Op een manier die ook prima thuis te vieren is! En waar het licht centraal staat. Het Licht in jou, het Licht in mij en dus ook het Licht in deze wereld. Van de steeds donker wordende dagen in december gaan we op weg naar de winterwende (de kortste dag met de langste nacht). Gaan we op weg naar kerstmis. Gaan we op weg naar het Licht.

Elke week krijg je een symbolisch verhaal, een opdracht of een meditatie. Alles in het teken van de weg naar steeds meer licht. Een letterlijke weg, maar zeker ook een innerlijke weg naar steeds meer licht. Zodat je aan het eind van het jaar met meer innerlijk licht het Nieuwe Jaar 2020 in kan.

Gewoon omdat het leuk is. Gewoon omdat het inspirerend is. Het gaat niet om een challenge met allerlei uitdagingen, daar zijn andere momenten  voor. 😉 Maar gewoon de tijd nemen met elkaar. Wetende dat meer mensen hiermee bezig zijn. Samen door de donkere decembermaand naar kerst en naar de winterwende. Om je Licht groter te laten groeien. Zo wordt het ook in jou steeds lichter in deze donkere decembermaand.🎄

Hoe werkt het alternatief advent vieren?

Marieke op het Strand wil dus ADVENT samen mét jou, maar dan op een wat andere, meer spiritueler manier vieren. We starten zondag 1 december en eindigen op 24 december.

  • Elke adventsweek krijg je op zondag, op woensdag en op vrijdag een email met het thema van die week.
  • In deze email vind je een verhaal, een doe-tip (bijvoorbeeld iets met natuur), een meditatie of actie, iets extra’s.
  • De thema’s van deze 4 weken zijn: je licht ontsteken, engelen, vreugde en je innerlijk kind.
  • Bovendien geef ik tussendoor en aan het eind ook nog eens kado’s met Licht weg!

-> Wil je meedoen? Super leuk! Meld je aan door hieronder je naam en emailadres achter te laten en op de roze button te klikken.

 

Waarom zou je nog iets extra’s doen in deze vaak drukke maand?

Door tijd te nemen voor jezelf, creëer je meer momenten van rust in deze vaak hectische tijd. Meer momenten van ruimte. Vaak zo nodig inde drukke decembermaand. Op die manier blijf je dichter bij je hooggevoelige zelf. Dichter bij je natuur. En dichter bij wie je ten diepste bent. Lichter in wie je bent. Gun jezelf die kostbare momenten. Gun jezelf die tijd.

Laten we samen op reis gaan. Laten we het Licht verspreiden en en steeds groter groeien! In onszelf, in elkaar en dus ook in de wereld. Laten we elkaar inspireren! 💝

Voor wie dat wil, je kunt op FB reacties achterlaten en elkaar inspireren? Word lid van de besloten FB-groep H.I.P. = HSP, IntuĂŻtie & Power. Maar dat hoeft niet.

Ik heb er veel zin in,

Hartegroet, Marieke