Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, cirkel

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

Als jouw leven een cirkel is …

Vorige week onderweg naar het strand, even een korte stop bij een mini-bieb. Staat dit boek van Inez van Oort erin. Als jouw leven een cirkel is, waar sta jij dan?
Ze zet de woorden ik, de ander (of het andere), hemel (of geest, idealen, het onzichtbare) en aarde (of lichaam, vorm, het zichtbare) op de windrichtingen en ontdekte dat je in het midden jouw unieke leven leeft.

Uit de cirkel vliegen

Ga je van jouw kern, van jouw waarden af? Of laat je het gebeuren? En dat kan soms vrij makkelijk in ons hectische leven. Dan ga je richting de rand van de cirkel. Tot zelfs het moment dat je er buiten vliegt. Meestal wordt je dan teruggefloten. Je lijf sputtert tegen. Je hebt helemaal geen zin meer in je werk. Er komt niets meer uit je handen. Je voelt je depressief. Je hebt geen tijd om even stil te staan.
Inez beschrijft haar leven (oa. het opzetten van het tijdschrift Happinez) en laat zien hoe zij door alle 4 kwadranten is gegaan. Ze kijkt terug en ziet waar ze de cirkel is uitgevlogen en wat ze deed om keer op keer weer het midden te bereiken.

Naar het midden van de cirkel

Dat zijn de signalen om pas op de plaats te maken. Om stil te worden en te voelen waar je vandaan bent getrokken. Terug naar het midden. Terug naar jouw midden.
– Waar werd je ook weer blij van?
– Wat doe je al een tijd niet meer?
– Waar heb je eigenlijk behoefte aan?

Je kunt de cirkel opnieuw invullen. Welke woorden zijn er op dit moment veel in je leven? Welke woorden ervaar je? Meestal zijn dat de wat meer negatieve woorden. De woorden die gaan over een deel van de waarheid. En dat is helemaal niet erg. Het is goed om je te realiseren: oké zo is het nu, zo ervaar ik het nu. Vervolgens kun je bij al deze woorden het tegenovergestelde zetten. Dat zijn meestal de positieve woorden. Dat zijn woorden die er een geheel van maken. Dat geheel is er ook, maar soms wat lastiger te zien.

Hoe blijf je in het midden?

Inez geeft tips hoe jij weer in jouw midden terug kan komen. Op zoek naar jouw waarden. Op zoek naar jouw drijfveren. Om vervolgens te gaan doen. In beweging komen, is belangrijk. Net als jezelf vragen blijven stellen. Doe ik dingen voor mezelf? Doe ik waar ik oprecht blij van wordt? Dien ik het grotere geheel of schaad ik anderen, mijn omgeving of natuur? Ben ik van betekenis?

‘s Nachts ontdek ik een nieuwe cirkel

Als ik ‘s avonds op bed lig, ontdek ik een nieuwe cirkel. Ik besef dat ik enorm aan het denken ben. Ik zit in mijn hoofd. Of voel eigenlijk dat het denken zelfs een beetje buiten mijn lichaam is. Ik ben verder van mezelf af. Iets later merk ik ook dat als ik naar mijn lichaam ga, ik heel dicht bij mezelf ben. Hier is rust. Hier ben ik.
Hmm, dit lijkt ook een cirkel. Als ik in denken blijf hangen, vlieg ik uit mijn cirkel. En als ik naar mijn lijf ga, als ik voel hoe het in mijn lijf voelt, dan voel ik me in het midden van mijn cirkel. Ik heb nog nooit zo duidelijk het verschil in denken en voelen ervaren. En dan met name wat denken met me doet, namelijk energie vreten, ver van mezelf af zijn. En hoe fijn voelen in je lijf is, namelijk in je centrum zijn, rust. Het maakt ook dat ik dan makkelijker in slaap val.

Inspirerend

Wat is het inspirerend om zo naar allerlei cirkels te kijken. Het boek is zeker aan te raden en leest bovendien heel makkelijk weg. Laat je me weten welke cirkel(s) jij ontdekt hebt?
Ik wens je mooie cirkels toe.
Ps. Natuurlijk heb ik het boek weer doorgegeven aan een volgende lezer. Let op, het kan zomaar ineens in jouw buurt zijn en voorbij komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *