Bijzondere Luisterkindafstemmingen

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren

Andere soorten Luisterkind-afstemmingen

Af en toe stemmen de Luisterkindwerkers zich af op speciale thema’s of situaties. Dit is geen afstemming specifiek op een persoon met een naam en een foto. Maar veel algemener of grotere thema’s die in de wereld spelen.

Lees meer over Luisterkind en Dyslexie

PS. Zit jij met bepaalde thema’s of situaties en ben je na het lezen nieuwsgierig wat er uit zou komen als ik me op jou af zou stemmen? Vraag gerust een Luisterkind-afstemming voor jezelf aan. Dat kan ook een afstemming zijn op jouw kind of een dierbare die -om wat voor reden dan ook- niet meer kan communiceren. Daar vind je meer informatie over hoe een afstemming in zijn werk gaat en wat er voor nodig is.

Luisterkind en Dyslexie afstemming

Van 1 tot en met 8 oktober 2020 is het de Week van de Dyslexie. Eerder hebben 20 Luisterkindwerkers 244 Luisterkindafstemmingen gedaan op kinderen met dyslexie en daar super mooie resultaten mee geboekt. Kinderen en jongeren kregen in deze speciale afstemmingen praktische handvatten en tips wat zij konden doen om minder last te hebben van dyslexie en dus beter op school te presteren. Geen algemene tips, maar echt afgestemd op de persoon zelf. Een antwoord van de persoon zelf, vanuit zijn hart.
Rapport Luisterkind en Dyslexie
In 2019 is het rapport uitgekomen over Luisterkind en Dyslexie. Hierin lees je onder andere over de opzet van het onderzoek, de vragen die gesteld zijn in de afstemming, het profiel van de deelnemers, de resultaten na 1 week, 1 maand en na 2 maanden, de persoonlijke oplossingen voor dyslexie en de zichtbare resultaten.
Actie na een Luisterkindafstemming
Na een Luisterkind-afstemming wordt er actie gevraagd. Actie van kinderen en hun ouders of van de volwassene zelf. Zij hebben zelf in de Luisterkind-afstemming aangegeven wat er nodig is. Wanneer hier in het dagelijks leven gehoor aan wordt gegeven zien we de veranderingen ontstaan. Dat geldt ook bij de Dyslexie

Luisterkind-afstemmingen.

Om je een beeld te geven, zijn hier wat zichtbare resultaten nav de Luisterkind-afstemming:
– Er worden weer boeken uit de bibliotheek gehaald en gelezen
– Nieuwe studie wordt opgepakt
– Lezen gaat makkelijker
– Lezen gaat sneller
– Schrijven gaat makkelijker
– Er wordt concreter geoefend met kleine stukjes tekst
– Dyslexie voelt niet meer als een blokkade
– Er wordt weer met plezier gelezen
– Eigen initiatief om een boek te pakken
– Buiten op straat worden de woorden van borden etc hardop gelezen
– Op de Ipad een boekenapp installeren zodat daarop ook gelezen kan worden
– E-mail hoeft maar 1x gelezen te worden in plaats van de eerdere 3x
– Avi niveau omhoog gegaan
– Met plezier naar school
– Voorlezen aan zichzelf of anderen
– Ansichtkaartjes op vakantie geschreven
– Toetsen hebben betere resultaten
– Ondertiteling op televisie wordt beter gelezen
– Rust gevonden om te lezen en te schrijven

Wil je meer weten en het hele rapport nalezen? Klik hier om het rapport te lezen of als pdf (22 bladzijden) op te slaan. Wil je meer over de pilot Luisterkind en Dyslexie lezen, klik dan hier.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie

Dit voorjaar (2020) zou de pilot een vervolg krijgen vanuit scholen met een veel groter aantal Luisterkindafstemmingen gericht op dyslexie, ware het niet dat Corona roet in het eten gooide. We hopen de pilot op een ander moment te kunnen gaan uitvoeren.