Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, HSP thema van de maandDeze challenge is een kadootje aan je zelf.”

Gratis HSP Challenge Maandje Minderen: start 21 maart op de dag van de lente!

Helaas, kun je je voor 2021 niet meer opgeven. Maar wil je volgend jaar meedoen? Laat dan je naam en emailadres nu alvast achter. Je komt dan op de wachtlijst te staan. Op het moment dat je weer kunt aanmelden ben jij erbij en ontvang je de eerste mails over de challenge in je inbox. Bovendien ontvang je mails met andere leuke acties en aanbiedingen van Marieke op het Strand.

Klik daarvoor op de blauwe button hieronder met de tekst “Ja, Marieke zet me alvast op de wachtlijst”

Ja, Marieke zet me alvast op de wachtlijst. Vul hier je naam en e-mailadres in!

Gaaf dat je interesse hebt in de HSP Challenge!

 • Loopt jouw leven zo snel vol met prikkels, indrukken, emoties en sferen, zodat je niet goed aan jezelf toe komt?
 • Is jouw energie-level vanuit het niets ineens laag? Is jouw batterij sneller dan je hoopt weer leeg?
 • Ervaar jij dat je te weinig me-time hebt, te weinig tijd om bij te komen en de dingen te verwerken? Laat staan om creatief te zijn?
 • Kom je niet toe aan de dingen die er voor jou toe doen? En zou je dat wel graag willen?

Herken je jezelf in deze vragen, maar heb je geen idee wat jouw antwoorden zijn? Wil je concreet aan de slag met handvatten, tips en inspiratie? Wil je op ontdekkingstocht hoe en wat voor jou werkt?

Dan is deze gratis HSP Challenge voor jou!

Wat gaan we doen in deze challenge?Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem

In een hooggevoelig leven zit het in no time weer vol met prikkels en indrukken. Vaak weet je wel wát je moet doen om even los te laten, maar komt dat er in de waan van de dag niet van. Dan is het fijn om samen een aantal momenten te nemen en stil te staan om te kijken waarin jij kunt en wilt minderen. Preventief dus. Niet steeds loslaten of bijkomen omdat je zo vol zit. Maar zorgen dat de indrukken bij voorbaat minder worden. Dat scheelt tijd en dat scheelt energie. Die kun je dan weer aan leukere dingen besteden!

Je kunt overigens van alles minderen. Minder negatieve of beperkende gedachtes, minder afval, minder plastic, minder oude gewoontes, minder suiker, tarwe en/of bewerkt voedsel, minder spullen in huis, etc. Het is maar net waar jouw leven het meest vol mee is. Of waar jij het meest last van hebt. Je gaat kijken waar, op welk gebied jij wilt minderen. Het is aan jou waar je mee wilt starten deze maand. Stap voor stap, één ding tegelijk aanpakken. Vervolgens ga je ontdekken op welke manieren dat kan.

Ik geef je tips en handvatten hoe dat te doen. Hoe het anders kan en wat je nog meer wilt. Ik heb ontdekt dat er veel overeenkomsten zijn met de 5 R’s die horen bij een zero waste levensstijl. Dat is een manier om te streven naar een leven met zo min mogelijk afval (zero/nul afval kan bijna niet in onze samenleving). Het wordt dus iets met: refuse, reduse, reuse, recycle en rot. Natuurlijk is het niet het doel om na 5 weken zero waste te gaan, maar eraan proeven gaan we wel doen. Op jouw manier, wat bij jou past, met jouw gekozen gebied waarop jij wilt minderen. Ik ben benieuwd waarin jij zou willen minderen en natuurlijk waar jij na 5 weken staat. Na dat maandje minderen. Maar pas op, want het kan verslavend werken. Voor je het weet zie je nog meer mogelijkheden om je leven makkelijker en lichter te maken. 😉

Je krijgt 5 weken lang elke week een inspirerende mail met een mooie oefening, meditatie of creatieve opdracht. Je gaat ontdekken waar jij blij van wordt en meer van wil in je hooggevoelig leven. Niet om het weer te vullen. Maar om meer van datgene te doen waar jij super blij van wordt. Dichter bij jezelf.

Soms zul je denken: ‘oh ja, dat is ook zo’ of ‘die oefening ken ik’. Klopt, ik kan het wiel niet opnieuw uitvinden. Ik wil je meenemen naar mogelijkheden. Ik wil je vooral jouw mogelijkheden laten onderzoeken. Wat werkt voor jou? In jouw omgeving? Met jouw agenda?

“In mijn leven zit het te vol met … Waar ik heel erg blij van word en meer van wil, is …”

Met de mails heb je alle gegevens om aan de slag te gaan. Mocht je ervaringen, inzichten, resultaten of vragen willen delen, dan kan dat met mij, in de FB groep HSP Challenge Maandje Minderen of op Instagram naar marieke_op_het_strand met de hastag #hspchallengemaandjeminderen

Pst. En er zijn ook nog twee Mooi Minderen Pakketten voor deze periode te bestellen: Basis en Extra. Scroll naar beneden en lees meer over wat er in zit. Iets met me-time. 🙂

Ja, Marieke ik doe mee. Vul hier je naam en e-mailadres in!

Wat levert deze challenge jou op?

Ik wil je iets vertellen hoe het mij vergaat als HSP’er. Ik ben zelf hooggevoelig en merk steeds weer hoe fijn het is om met minder spullen, gedachtes, afval, plastic, etc te leven. Hierdoor help ik mezelf, maar zeker ook Moeder Aarde doordat ik mijn voetafdruk verklein. Is dat moeilijk? Nee, zeker niet als je stap voor stap gaat. Langzaam kun je zo op allerlei gebieden in je leven minderen. Het leven wordt er overzichtelijker van. Ik heb minder nodig en dat is ook weer fijn voor mijn portemonnee.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, HSP thema van de maandIk heb meer energie voor wat ik echt leuk vind, waar ik echt blij van word. Voor dat wat er voor mij toe doet. Bijvoorbeeld creatief bezig zijn, lekker en gezonde taarten bakken, geneeskrachtige planten in mijn tuin kweken en verwerken, meer spirituele me-time om me af te stemmen, te visualiseren of het creëren van mijn Healing Garden met duurzaam huis.

En zo’n lichter en overzichtelijker leven gun ik jou ook. Dat je stappen kunt zetten naar jouw wensen en dromen, naar waar jij naar verlangt. Dat lijkt nu misschien nog ver weg. Maar elk doel dat iemand ooit gehaald heeft, is ook begonnen met die eerste stap. En vervolgens de stap daarna te zetten en daarna. En dat gun ik jou ook. Laten we samen beginnen met stappen zetten.

Waarom geef ik deze challenge nu?

Zondag 21 maart start de lente. De lente is het seizoen van knoppen die langzaam groeien en op een gegeven open springen. Het seizoen van nieuwe ideeën uitvoeren. Van langzaam wortels krijgen de aarde in en dan ook sterk genoeg om naar boven te groeien, de lucht in. Om steeds meer zichtbaar te worden. Een goed moment om nieuwe dingen te gaan ontdekken, uitproberen en ervaren. En wij gaan dat doen door te kijken hoe we een maandje kunnen minderen. Hoe wij nieuwe gewoontes kunnen laten wortelen.

Toen dacht ik, hoe leuk zou het zijn om dit met veel HSP’ers tegelijk te doen. Ons hooggevoelig leven zit snel vol. Dat zal altijd wel blijven en is oké. Dat is een kwestie van goed voor jezelf zorgen. Maar hoe gaaf is het om prikkels en indrukken ook te kunnen minderen.

Let’s challenge!

Ja maar,…Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem

* Ik weet al wat ik wil en hoe ik in mijn leven kan minderen. Prima, ga er mee door, probeer er meer van te doen. 🙂

* Ik heb echt geen tijd. Het is slechts een maandje en elke week krijg je een mail. Je kunt zelf bepalen wanneer je de opdrachten en oefeningen doet. En of je er meer of minder tijd voor uit trekt. Of de uitdaging aangaan en kijken wat je in het klein met bijvoorbeeld 5 of 10 minuten per dag al kunt doen.

* Het komt me nu niet uit, kan het bijvoorbeeld een maand later? Er is nooit een perfect moment waarin het helemaal matcht met je agenda. Je kunt de uitdaging aangaan en kijken wat je wél kunt doen. Bovendien is het qua symboliek zo mooi om te kijken hoe je kunt minderen (het is tevens ook de vastentijd voor Pasen).

* Ik ben helemaal niet hooggevoelig, hsp, hoogsensitief of hoe het ook mag heten. Kan ik dan toch meedoen? Ja, ook dan kun je meedoen. Het is voor iedereen fijn om te minderen. Maar als je hooggevoelig bent zit je leven nu eenmaal sneller vol. Omdat je veel meer registreert, opvangt, ziet, hoort, absorbeert ed dan aan niet hooggevoelig persoon. Minderen werkt ont-stressend. Overigens is 20% van de mensheid hooggevoelig, mogelijk hoor jij daar ook bij. Je bent niet voor niks op deze pagina belandt 😉

Praktisch

 • De HSP Challenge start zondag 21 maart de dag van de lente en duurt tot 22 april, de Dag van de Aarde en ook nationale Zaaidag.
 • De challenge duurt 5 weken.
 • Elke week een inspirerende mail met een oefening of opdracht om te minderen.
 • Er zijn filmpjes, werkbladen & audio, voor elk wat wils.
 • Je kiest zelf hoe kort of lang je met de opdrachten bezig bent. Ik daag je uit om uit te proberen wat er met jouw beschikbare tijd (of dat nu veel of weinig is), met jouw agenda, in jouw leven allemaal mogelijk is om te minderen.
 • Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodemEr zijn ook nog kado’s te winnen die je leven eenvoudiger en duurzamer maken. Onder andere het boek ‘Leven zonder afval’ van Emily-Jane Townley.
 • Voor wie dat wil, is er ook een FB-groep HSP Challenge Maandje Minderen. Hier kun je reacties achterlaten en elkaar inspireren. PS. Lid worden is niet verplicht: je kunt prima meedoen met de HSP Challenge Maandje Minderen zonder FB.
 • Kosten? Nada, noppes, nul. De challenge is helemaal gratis!

Kortom, ben jij klaar voor minderen, voor uitdaging, plezier, verbinding, creativiteit en genieten? Dan ben je van harte welkom om mee te doen! Je kunt je tot en met 28 maart inschrijven!

Ja, Marieke ik doe mee. Vul hier je naam en e-mailadres in!

PS. Al die inspiratie om te minderen kan verslavend werken. 😉

Extra: Mooi Minderen Pakket om jezelf te verwennen en ondersteunen

Dit jaar heb ik ook voor de Challenge Maandje Minderen nog iets extra’s. Je kunt gewoon gratis voor niks meedoen. Leuk als je je al hebt opgegeven. Maar dit jaar heb ik ook nog iets speciaals bedacht: de Mooi Minderen Pakketten. Hierin zitten leuke dingen die je tijdens de Challenge Maandje Minderen kunt gebruiken.

Elke week staat een ander thema centraal en krijg je iets wat speciaal bij dat thema past. Het pakket bestaat voor een deel uit producten die helpen om duurzaam en milieuvriendelijk te leven. Gewoon om eens uit te proberen, zonder dat je meteen van alles duurzaam moet kopen. Een deel van het pakket bestaat uit dingen die jou helpen met loslaten. Het laatste deel gaat over jou verwennen, je een boost geven als het even tegen zit of een moment om weer een stap te vieren. Voor een stukje me-time.

Je hoeft het zelf niet te halen of te zoeken. Het zit al in jouw Mooi Minderen Pakket. Speciaal op jou afgestemd.

Er zijn 2 Mooi Minderen Pakketten:

 1. Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodemHet Basispakket voor €15. Zo kun je kennismaken met een aantal duurzame en plasticvrije producten voor in de badkamer. Een deel van de producten helpen je met opruimen en loslaten. Hier zit onder andere een persoonlijk op jou afgestemde mini-Luisterkindafstemming bij, waarschijnlijk gaat die  over het thema loslaten en opruimen ;). Er zit een steen bij die jou kan ondersteunen in dit proces. En een deel is voor me-time. Even relaxen. Even jouw kleine en grote stappen vieren.
 2. Het Extra-pakket voor €45. Hierin zit natuurlijk ook in het Basispakket. En daarnaast krijg je nog wat extra spullen voor een duurzaam leven en om je te verwennen. Bovendien zit hier een super gave energetische sessie van 30 a 45 minuten bij. Op afstand krijg je een healing op het thema loslaten en verwennen (of wat op dat moment nodig is). Deze sessie gaat per telefoon en is te boeken in maart of april. Je kunt zelf kiezen of je ditMarieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem tijdens of na de challenge wilt boeken. Ik neem contact met je op om de afspraak in te plannen.

Wil je deze Mooi Minderen Pakketten bestellen? Klik op de bestelknop en bestel het juiste Mooi Minderen Pakket voor jou.

Ja Marieke, ik bestel heel graag het Mooi Minderen Pakket ~ Basis voor €15!

Ja Marieke, ik bestel heel graag het Mooi Minderen Pakket ~ Extra voor €45!

PS. Mocht je een verwenpakket besteld hebben, dan krijg je meteen ook alle mails van de HSP Challenge Maandje Minderen. Je apart nog een keer aanmelden voor de challenge is dan niet nodig.

 

Tot snel, Hartegroet Marieke /|\