Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya kalender, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators.

Corona-maatregelen en hooggevoeligheid

Angst voor Corona

Het is een vreemde tijd met alle voorzorgsmaatregelen tegen verdere verspreiding van Corona. We mogen en kunnen steeds minder in het openbare leven. Dat kan voelen of je leven vooral bepaald wordt door wat anderen besluiten. Alsof je leven enorm wordt ingeperkt. Veel mensen schieten in de angst. Wat als het mij overkomt? Wat als ik 2 weken binnen moet blijven, in quarantaine? Wat als de schappen in de winkels leeg zijn en ik de wc-rollen hard nodig heb? ⚡️

Het positieve van Corona

Gelukkig zijn er ook positieve kanten aan het Corona-virus. Ik ben niet ziek en mag dus gewoon naar het werk. Inmiddels ga ik- na het breken van mijn pols vorig jaar- gelukkig weer op de fiets naar het werk. En het eerste wat me opvalt is dat de straten zo heerlijk rustig zijn. Geen gehaast, geen gedoe, geen stress. Frisse lucht, zuurstof. Lekker bewegen. En ook in mijn supermarkt (ik kom bijna niet in de AH, dat trek ik zo wie zo slecht) is het rustig. Ja, hier en daar is het wat leger dan normaal, maar er is genoeg.

De maatschappij voelt zoveel rustiger, zoveel makkelijker. Ik vind het als hooggevoelig persoon eigenlijk heel fijn. Het gaat niet om meer, meer en nog meer. Het gaat om de basis dingen die je nodig hebt. Daarin mag en kun je voorzien. Mensen houden wat afstand tot elkaar, iedereen is wat voorzichtig. We zitten samen in hetzelfde schuitje. Natuurlijk de leuke dingen als naar de film, uit eten, boeken in de bibliotheek lenen, een museumpje pakken kan allemaal niet. Maar kijk gerust naar wat er wel kan. 🎁

Wat kan er wel

Ik kan nog steeds aan het strand of in het bos lopen. Ik heb nog een aantal -nou ja, zeg maar veel – boeken in mijn kast die ik nog niet gelezen heb. Er zijn films op dvd (ja, ik heb geen netflix, veel te verslavend en zonde van mijn geld) die ik nog niet gezien heb. Er zijn nog allerlei kleine klusjes in huis die nu tijd krijgen om af te maken. Heel fijn om losse eindjes weg te werken. Dat geeft weer rust in je hoofd. Ik kan lekker creatief aan de slag. Sommige stiften om op steen te schrijven zijn nog niet eens uit de verpakking geweest.

Ik kan van alles bakken, zoals kurkuma pompoen ontbijttaart, koekjes met rozijn, chocola of noten, brownies, appeltaart en ook desembrood (er is tijd genoeg om een desemstarter te maken). Ik kan mijn eigen niet chemische, maar wel desinfecterende handspray maken. Met maar 3 pure ingrediĂ«nten: water, aloevera-gel en druppels essentiĂ«le olie On Guard. Ik kan vrienden bellen, daar komt soms ook weinig van terecht. En ik heb de mazzel dat ik een tuin heb om in te zitten en te kijken wat er groeit en vliegt. 🌿 🐝

Nieuwe vragen

Het is een tijd die je stil zet. Meer dan je wellicht zou willen. Maar daardoor is het ook een tijd om te voelen wat vind je echt belangrijk? Wat wil jij echt? Wat wil je doen? Waar word je heel blij van? Een tijd om misschien wel dingen te veranderen. En ook dat mag stapje voor stapje.🐾

Het is een tijd om op nieuwe manieren verbindingen te leggen met andere mensen. Er ontstaan initiatieven om bijvoorbeeld zieken en ouderen in de buurt te helpen, om zorgverleners een hart onder de riem te steken (klap je vanavond mee om 20 uur). Er ontstaan initiatieven om Moeder Aarde te helpen. 🌍 Er zijn mensen die elke dag de mensen en de aarde een kwartier (op wat voor manier dan ook) energie geven. Zo wie zo heeft de natuur nu even wat meer rust omdat wij minder vliegen, shoppen, autorijden, etc. Scheelt een hoop uitstoot van vieze lucht.

Eigen wijsheid

Ik geloof niet in angst denken. Dat wekt alleen maar meer en nieuwe angst op. Ja, het is een uitdaging om niet meegesleurd te worden door het angstdenken door anderen. Maar het kan wel. Er kan zoveel meer als je kijkt naar mogelijkheden, als je gelooft in de kracht van liefde en verbinding. Is dat altijd makkelijk? Nee. Ga ik dan niet ziek worden? Ik weet het niet. Het kan ook mij overkomen. Maar dat zie ik dan wel weer. Nu kan ik zorgen dat mijn weerstand goed blijft. En kan ik blijven vertrouwen op mijn eigen wijsheid.🙏

Wat kan jij allemaal doen? ❤️

PS. Wil je meer tips hoe om te gaan met jouw hooggevoeligheid en vooral hoe je indrukken en prikkels preventief kunt minderen? Doe dan mee met de gratis HSP Challenge Maandje Minderen, van 21 maart t/m 22 april. Je kiest wat je wilt minderen en krijgt 5 weken lang een mail met inspiratie en tips. Stap voor stap. Keuzes maken komt voorbij. We gaan onderzoeken wat jij belangrijk vindt in het leven. Hergebruik komt voorbij. Afijn, direct aanmelden kan via deze link. ♻️ LET OP: Je kunt je nog tot en met 28 maart inschrijven!

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya kalender, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *