HSP Cursus Loslaten (start begin 2024)

Loslaten, dat is altijd moeilijk en lastig. Of niet…

Loslaten, pff dat vind ik zo iets lastigs. Herken je dat? Dat je geen idee hebt hoe je kunt loslaten. En bij voorkeur vóórdat je hoofd weer vol zit met denken, met piekeren. Vóórdat je lijf al vol zit met indrukken. Je ontdekt vaak te laat: oh, ik ben mezelf weer eens vergeten. Ik ben weer over mijn grenzen heen gegaan. Je voelt het aan alles, je had eerder moeten stoppen. Je had eerder nee moeten zeggen. Op dat moment is het veel lastiger om los te laten. Om weer bij te komen. Om je accu weer op te laden.

“Ik wou dat het anders was. Dat ik eerder mijn NEE kon horen. Maar loslaten is zo’n gedoe. Dat is iets lastigs, iets moeilijks. Ik merk vaak veel te laat dat ik eerder had moeten stoppen. Ik heb het gewoon niet door. Blijft dit zo? Kan het niet anders?”

Loslaten is niet moeilijk

“Geloof je het zelf? Ja, jij hebt makkelijk praten. jij bent al heel erg geoefend in loslaten.”

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus LoslatenJa, klopt. Ik heb al enorm hiermee kunnen oefenen. Maar daardoor heb ik wel allerlei verschillende manieren ontdekt die voor mij werken om los te kunnen laten. Het is superfijn om zo’n gereedschapskist te hebben waar je uit kunt halen wat op je dat moment nodig hebt. Wat op zo’n moment past. Tools om los te laten. En daar zijn er best veel van, heb ik ontdekt.

 • Makkelijke manieren die niet veel tijd kosten. Ideaal in situaties waarin je niet zomaar weg kan.
 • Manieren die helpen als ik wat meer tijd hebt, als ik het wat grondiger wil aanpakken.
 • De ene keer heb ik meer zin in schrijven.
 • De andere keer gebruik ik mijn ademhaling.
 • Een volgende keer heb ik nergens zin in, maar weet ik dat gewoon ouderwets opruimen helpt.
 • En er zijn momenten dat ik ritme en klank gebruik. Super fijn om los te laten.

Ontdek jouw favoriete manieren van loslaten

Het mooie is dat er heel veel manieren zijn om los te laten. Het is zó fijn om meerdere manieren van loslaten tot je beschikking te hebben. Er is niet 1 manier die in alle situaties past. Er zijn allerlei manieren, er zijn allerlei mogelijkheden. En al die manieren zijn er ook voor jou.

Nou, eerlijk is eerlijk, niet allemaal. Er zijn manieren die je heel prettig zult vinden, jouw favoriete manieren van loslaten. En er zijn manieren waar je veel minder mee hebt. En dat mag. Dat is het leuke van oefenen. Dat is het leuke van op ontdekkingstocht gaan. Je leert onderweg wat werkt voor jou en wat niet.

Maar nog belangrijker: je ontdekt dat je een te vol gevoel vóór kunt zijn. Door actief aan de slag te gaan met hoe jij kunt loslaten, zul je merken ook minder snel vol te raken. Door oefenen met loslaten, met experimenteren, met ontdekken, voel je wat het effect is. Je ontdekt als het ware jouw handleiding, jouw plan van aanpak bij een (te) vol leven.

Ga je mee op ontdekkingstocht? Bestel hier de HSP Cursus Loslaten

HSP Cursus Loslaten

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-ToolkitZegt je hart JA, ik wil ook meer ontdekken, experimenteren, oefenen met loslaten! Ja, ik wil mijn favoriete manieren vinden van loslaten! De quickfixes en de manieren waarvoor je meer tijd hebt. Ik wil een plan van aanpak hebben om makkelijker en meer los te kunnen laten.

Dan ben je van harte welkom om mee te doen met de online HSP Cursus Loslaten.

Hoe het werkt:

 • Duur: 6 weken lang, 5 weken zelf de weekthema’s kijken en samen 2 Q&A’s live.
 • Elke week: een filmpje over een manier van loslaten met opdrachten en oefeningen.
 • De 5 thema’s van loslaten zijn: lucht, adem, reinigen, aanraken en klank
 • Met bijbehorende werkbladen
 • Start: begin 2024.

Met 2 gratis extra bonussen:

 1. Twee live Q&A’s op maandagavond (19.30 – 20.30 uur) voor al je vragen en het maken van jouw plan van aanpak, zodat jij makkelijk aan de slag kunt met jouw favoriete manieren van loslaten.
 2. Loslaatpakketje (per post) met pakjes die horen bij de 5 thema’s van de cursus. Kun je meteen inzetten en/of gebruiken.

De kosten voor de cursus zijn slechts €47 Je krijgt hiervoor alle filmpjes van 5 weken, alle werkbladen, twee keer een live Q&A en een loslaatpakketje per post.

Testimonial van Irma (Den Haag): Ik heb dit als een heel prettige cursus ervaren om als HSPer verschillende manieren te onderzoeken die je kunnen helpen om weer even tot jezelf te komen, even afstand te nemen van alles en ruimte te creëren voor jezelf, kortom even Loslaten.

Ik heb ontdekt wat ik zelf inmiddels eigenlijk al heel goed deed op dit gebied en verschillende mogelijkheden kunnen uitproberen die ik nog niet gebruikte, zelfs die buiten mijn comfortzone. Een aantal daarvan heb ik inmiddels in mijn dagelijkse leven geïntegreerd. En van de overblijvende staan er nog een paar op mijn to do lijstje en een paar laat ik voorlopig los :))

Marieke is prettig om naar te luisteren en ze helpt je goed om te blijven zoeken en kijken naar wat bij jou past. Het loslaatpakketje is een erg leuke toevoeging aan deze cursus, een extra cadeautje voor jezelf en direct bruikbaar in het thema van die week.

Ja Marieke, ik doe graag mee de HSP cursus Loslaten

Betalwijze, Marieke op het strand, Happy HSPJa Marieke, ik doe graag mee met de HSP Cursus Loslaten!

Ps. De HSP Cursus Loslaten is heel gemakkelijk en veilig te betalen met Ideal en met Bancontact

Nieuwsgierig? Wil je meedoen?

Ja super leuk, dat je mee wilt doen. Je kunt in de shop de cursus bestellen via deze link. Dan ontvang je per mail begin juli de informatie over de HSP Cursus Loslaten.

Wil je eerst nog wat meer weten? Stuur me een berichtje via het contactformulier of mail naar info@mariekeophetstrand.nl

Ontdek jouw favoriete manier(en) van loslaten en doe mee met deze super leuke HSP Cursus!