Marieke op het Strand, de natuur in mij, online cursus Happy HSP, lopen in de regen

De natuur in mij (deel 4): lopen in de regen

Lopen in de regen? Die is gek!

Elke dag probeer ik even te gaan lopen. Soms komt dat er niet van en als het regent heb ik daar al helemaal geen zin in. De afgelopen week was er veel regen en heb ik ook veel minder gelopen. Vanmorgen hoorde ik het de hele ochtend weer regenen.  En ineens dacht ik: wat nou als ik me niet nog een keer omdraai, maar mijn dag start met lopen en dan ook nog eens in de regen. Gewoon als experiment. Kijken wat er gebeurt. Bovendien maakt de regen ook schoon, ook leuk als metafoor voor mijn blog.

Wat denk je?

Ik sta op, trek mijn kleren aan en het stopt met regenen. Weg experiment, weg metafoor. Ik besluit toch te gaan lopen en de zon gaat zelfs schijnen. Het is heel fijn om zo mijn dag te beginnen. Ik loop een rondje langs het water. Vlak voor me stijgt ineens een reiger op, vliegt weg om verderop weer te landen.

Een reiger brengt geluk: dat is wat mijn moeder vroeger altijd zei. De autorit naar oma duurde lang en onderweg gingen we reigers zoeken. Ze brengen geluk als je er een ziet. Het was een slimme truc van mijn moeder zodat we ons het laatste stuk niet gingen vervelen. En ik geloof nog steeds dat ze geluk brengen. En hier aan de kade vlak voor me steeg een reiger op en vloog op ooghoogte een eindje verder. Wat een gevoel van vrijheid, zo even mogen meevliegen. En wat een geluk, zo dichtbij in de stad.

Marieke op het Strand, Online cursus Happy HSP
Reiger in de stad

Ik loop mijn rondje verder. Een paar minuten voor ik thuis ben, barst het toch weer los en word ik nat. Getsie mijn natte broek plakt op mijn kuiten. Ze voelen meteen koud. Eenmaal thuis voel ik me ondanks mijn natte kuiten enorm gestroomlijnd en energiek. Ik heb enorme warme voeten die stromen. Alles stroomt in mij. Wat een heerlijk gevoel om zo de dag te beginnen.

Morgen start ik weer mijn dag met lopen, met of zonder regen. Ik ben benieuwd wat de natuur me dan laat zien of voelen. De natuur laat zich in ieder geval niet dwingen: je moet dit of ik wil nu dat. De natuur geeft haar eigen spiegel: datgene wat op dat moment nodig is. En niet wat ik denk dat nodig is, of wat ik denk dat ik kan gebruiken.

Wat doe jij morgen?

Ik hoop je in deze serie ‘De natuur in mij’ in 4 delen ge√Įnspireerd te hebben wat de natuur voor jou kan zijn of doen. Vind je het lastig of wil je veel meer in en met de¬† natuur te zijn? Wil je meer handvatten en concrete oefeningen?¬† Dat kan. Dinsdag 15 augustus start de online cursus Happy HSP. Er zijn 3 pakketten waaruit je kunt kiezen: lekker zelf doen, samen doen of ook 1-op-1 met mij doen.

Wil je eerst meer weten? Op 8 en 10 augustus geef ik een webinar waarin ik meer vertel over een concreet stappenplan met tips voor meer rust en ruimte. Speciaal voor hooggevoelige personen.  Heb je vragen of wil je hieronder een reactie achter laten? Je bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *