Marieke op het strand, natuur als spiegel, zo binnen zo buiten, de natuur in mij, je lijf als boom

De natuur in mij (deel 3): Je lijf als boom

De natuur naar binnen halen

Vandaag ga ik niet naar buiten, maar haal ik de natuur naar binnen. Ik haal de natuur zelfs mijn lijf in.  Hoe? Door mijn lijf te visualiseren als een boom.  Vaak wordt zo’n visualisatie hardop voorgelezen en luister je mee. Maar je kunt hem ook meelezen. Wat je leest, kun je meteen visualiseren of gewoon fantaseren als je denkt ik zie niks. En wil je wat langer bij iets stilstaan, dan wacht je gewoon even voor je verder leest. 😉

Het is mijn ervaring dat als ik een visualisatie lees, ik vrij snel meedoe in gedachte. (Als je het prettiger vindt kun je de visualisatie ook voorlezen en opnemen, zodat je deze later kunt terug luisteren.) Je kunt alleen deel 1 van de visualisatie doen, heerlijk om je lijf te schonen. Je kunt deel 1 en deel 2 doen als je je lijf ook wilt opladen. Voel waar je vandaag behoefte aan hebt.

Ben je er klaar voor? Ga lekker zitten met je voeten op de grond en je rug en je hoofd recht. Daar gaan we…

De boom visualisatie (deel 1)

Ik ben een boom. Mijn lijf is de stam. Onderaan mijn lijf groeien mijn voeten met wortels de aarde in.  Steeds een laag dieper in Moeder Aarde. Zo diep als vandaag kan. Dit is precies de laag die mij energie kan geven voor vandaag.

Ik neem de verfrissende schone energie uit deze laag mee door mijn wortels naar boven. Deze frisse energie gaat door mijn voeten, mijn lijf in. Mijn benen door, mijn bekken, mijn buik, mijn borst, mijn rug, mijn schouders. Door mijn linkerarm en hand en door mijn rechterarm en hand. De energie gaat verder door mijn nek en keel, mijn hoofd. Totdat elke plekje verse frisse energie heeft gekregen.

Op de terugweg neemt de energie alle vieze, vuile, oude energie die niet meer nodig is, mee naar beneden. Door mijn hele lijf, mijn voeten, de aarde terug in. Tot ik weer ben op de laag waar ik begon. Daar laat ik  deze oude energie los. Moeder Aarde vindt het fijn om deze energie te transformeren.

Dan neem ik weer frisse schone energie mee naar boven. Door mijn voeten, mijn lijf, mijn hoofd. Ik neem vervolgens de oude vieze energie die me niet meer dient mee naar beneden de aarde in. Daar laat ik het los.  Dat doe ik een paar keer (of zo lang het goed voelt voor nu).

De boomvisualisatie (deel 2)

Dan richt ik me op mijn armen. Ik steek ze de lucht in. Ze worden de takken van de bomen.  Ze groeien en groeien, ze reiken de lucht in naar de zon.  Ik voel de warmte van de zon. Ik voel de energie van de zon die me oplaadt. He, wat is dat lekker.

Ik neem deze energie weer door de takken, door mijn armen naar beneden. Mijn hoofd in, langs mijn nek, mijn keel, mijn borst, mijn buik, mijn bekken. Langs mijn linkerbeen en voet en langs mijn rechterbeen en voet.

Op de terugweg neem ik de oude, opgedroogde, passieloze energie weer mee naar boven. Door mijn benen, mijn bekken, mijn buik, mijn borst, mijn nek en keel door mijn hoofd, weer langs mijn armen helemaal naar de zon. Daar laat ik de oude energie los. Het wordt verteerd, verbrandt door de kracht van de zon. Zodat er weer nieuwe energie voor in de plaats komt. Energie die mij oplaadt en mijn passie aanwakkert. Die energie neem ik weer mee naar beneden mijn lijf in.  Dat doe ik een paar keer (of zo lang het goed voelt voor nu).

Opgefrist en vol energie kom ik tenslotte weer terug in mijn lijf. Ik voel mijn voeten op de grond en mijn billen op de stoel. Welkom terug op aarde.

En hoe was het?

Ik ben heel benieuwd of het gelukt is? Kon je al lezende iets zien of ervaren van de boom in jou? Hoe voel je je nu na deze oefening? Als je iets wil delen, je bent van harte welkom om dat in de reacties te doen.

En wil je hier veel meer van? Dan kan dat. Volg de komende weken de andere delen van de serie: De natuur in mij. En wil je nog meer? 15 augustus start de online cursus Happy HSP voor meer rust en ruimte in jouw leven Je bent van harte welkom om de natuur ook in jou te ontdekken en ervaren.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *