Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem

Ook dit jaar WIN-ACTIE: Eenvoudig Leven Agenda 2022!

Ken jij de Eenvoudig Leven Agenda al?

Er is dit jaar een nieuwe Eenvoudig Leven Agenda. Ik mocht een recensie exemplaar ontvangen. Wat valt meteen op? De kleur van de voorkant. De agenda uit 2021 was fris blauw. Als je naar de chakra-kleuren zou kijken, is blauw de kleur van het 5e chakra. Dat hoort bij je keel en gaat over communiceren, jezelf uitspreken. De nieuwe agenda voor 2022 is warm oranje. Dit is de kleur van het 2e chakra en hoort bij je voortplantingsorganen, je onderbuik. Het thema bij het 2e chakra is levenslust, creativiteit en emoties. Het gaat over mogen voelen, stromen, genieten en groeien. De plek waar je nieuw leven schept, letterlijk of figuurlijk. Oranje is een kleur die zwaarmoedigheid verdrijft, je hart verjongt en je nieuwsgierig en open maakt. Oranje stelt gerust en maakt dat je zin hebt om te delen en om jezelf te uiten.

Dit is ook wat je met de agenda kunt doen: creëren, jezelf uiten, terugkijken. Wat werkt voor mij? Wat wil ik anders? Hoe voelde het voor mij? Wat wordt mijn volgende stap of doel? Om te doen waar jij oprecht blij van wordt. Om te doen wat heel dicht bij jou ligt. Dat betekent niet dat er geen klusjes zijn of komen, die je niet leuk vindt. Het betekent meten wat er is. Dit aankijken en keuzes maken. Misschien wel andere keuzes. Misschien verdieping in de keuzes die er al waren. Je krijgt overzicht over je leven en dus inzicht. De agenda is een super fijne tool hiervoor. Ik gebruik nu al een aantal jaar de Eenvoudig Leven Agenda van Nynke Valk en ben echt fan.

Hoe werkt de agenda?

Het is een super makkelijke agenda waar je elke week een aantal doelen kunt stellen. Je kiest zelf thema’s waar je die week mee aan de slag wil en schrijft daar concrete acties bij. En na die week kun je jouw doelen evalueren. Daarvoor is er achterin voor elke week een formulier om in te vullen met vragen als: Hoe ging deze week? Waar ben je tevreden over? Welke uitdagingen kwam je tegen en waar heeft dat mee te maken? Hoe voel je je terugkijkend over de afgelopen week?

Je kunt ook een bepaalde periode terugkijken: een kwartaal, een half jaar of zelfs een jaar. Wat valt je op als je de evaluaties terugleest? Welke thema’s kwamen veel terug? Was daar hetzelfde wat je tegenhield? En wil je dat voor de komende tijd of jaar zo houden? Dat kan natuurlijk. Mogelijk is iets anders belangrijker om mee aan de slag te gaan. Maar misschien zeg je: Nee, ik wil het anders. Wat kan ik daarvoor doen of laten? Het wordt terugkijken, met een soort helikopterview reflecteren. Zo kun je steeds een laag dieper gaan, als je dat zou willen.

Aan het begin van elke maand krijg je iets meer uitleg, een kort stukje theorie rondom een thema wat je helpt om je leven eenvoudiger te maken. Ook dat kun je weer meenemen in je doelen. In januari beschrijft Nynke bijvoorbeeld het Model van Eenvoud. Zo zie je in een oogopslag wat versnippert en wat zingevend is. Je mag daar het Model van Eenvoud voor jezelf invullen. In februari gaat het over discipline. Of eigenlijk over het niet van discipline houden. Heel herkenbaar. In september gaat het over dat je moe zijn mag. He, wat heerlijk. En november over jij en de draden van je web. Ik ben nieuwsgierig hoe een en ander uitpakt.

Daarnaast heeft elke week een opmerking of vraag die je kan helpen om acties te doen. Of juist even een moment pauze te nemen. Dit jaar valt het me op dat ze ook linken aan de thema’s van die maand.

Ik mis de pagina om je missie voor het jaar in te vullen, zoals in de agenda van 2021. Om aan datgene wat je dit jaar allemaal zou willen, woorden te geven. In de eerste paar weken worden wel vragen gesteld die er aan linken (Wat is je motto voor dit jaar? Als je een ding wilt, wat is dat dan?). Maar dat voelt voor mij toch anders. Gelukkig is er in de agenda plek genoeg voorin of achterin om zo’n bladzij te creĂ«ren. Een plek om af en toe naar terug te kijken of bewust mee te nemen in je acties.

Een voorbeeld van doelen in een week

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, bijenstichting

Ik laat je een voorbeeld zijn, namelijk van mijn week 12 (22-28 maart 2021). Links zie je de doelen die ik me had gesteld in die week en hieronder rechts zie je de evaluatie. Nynke adviseert om op 5 gebieden (zeker niet meer) doelen te stellen die zo duidelijk mogelijk zijn. Dan kun je na die week namelijk makkelijker zien of je dat doel gehaald hebt of niet. Mijn thema’s deze week waren MohS (Marieke op het Strand, mijn bedrijf) en doen.

Ik vind het prettig om een doel te kleuren als ik hem gedaan heb. Dan zie ik meteen wat ik al gedaan heb. Soms komen daar ook spontaan tekeningetjes bij. Het valt deze week op (linker foto) dat ik de drie dingen doen van de 5 gedaan heb. Dat ik voor mijn bedrijf maar 1 actie heb afgerond.

Een voorbeeld van evaluatie van een week

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, bijenstichting

Op de rechterfoto in de evaluatie schreef ik (als het te lezen is) dat ik een aantal dingen per ongeluk in week 13 had gezet. Ik had niet gezien dat ik een bladzij had overgeslagen. Gek genoeg zijn het precies die dingen die in week 12 niet lukte. Grappig hoe dat werkt.

Ik heb ook tien dingen opgeruimd. Dingen die liggen te slingeren en op hun eigen plek thuis horen. Soms turf ik dat soort dingen, zoals de twee weken ervoor, maar deze week niet. Het is heel fijn om weer meer lege plekken in huis te zien. Deze week heb ik ook nog fietsen getest. Ik was op zoek naar een fiets met versnellingen. Ze zaten helaas allemaal niet lekker. Jammer. Maar het voelde wel als goede start van de zoektocht. Het vraagt gewoon wat meer tijd. Deze week voelde fijn en zonder uitdagingen. Een week zonder uitdaging kan blijkbaar, zelfs als niet alle doelen gehaald zijn. Erg fijn om dat door deze week te merken.

Dat maakt de agenda zo interessant. Je ziet wat je gedaan hebt en wat niet. Je voelt bij jezelf wat het je doet. Vervolgens kun je kiezen wat je ermee wil doen. Eventueel maak je daar een concreet doel voor de week erna van. Of besluit je het te laten rusten voor dat moment. Ik merk dat ik echt meer doe door de acties in die week in te vullen. En zelfs als het een tijdje niet lukt, is dat helemaal niet erg. Dan begin je gewoon ergens met een week opnieuw proberen. Dat overkomt mij ook.

Wil jij een exemplaar van de Eenvoudig Leven Agenda 2022 winnen?

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomenIk verloot een exemplaar onder alle deelnemers van Alternatief Advent Vieren. Omdat een agenda die je leven eenvoudiger maakt, je leven ook Lichter maakt. En laat dat nou net het thema zijn van Alternatief Advent Vieren. Je kunt je hier GRATIS aanmelden. Dan krijg je (4 weken lang) elk week een mail met een symbolisch verhaal, een opdracht en een verrassing om jou licht steeds meer te laten groeien. We starten eerste advent, zondag 28 november en eindigen op kerst 25 december.

Ben je nu al nieuwsgierig en wil je niet wachten of je een exemplaar wint (kun je altijd aan iemand kado doen). Je kunt de agenda ook gewoon zelf bestellen.

Meer weten? Op de site van Nynke Valk www.dehelderespiegel.nl vind je een inkijkexemplaar en downloads die je nu al kunt gebruiken.

Ik wens je een eenvoudiger leven voor 2022 toe en zie je graag terug bij Alternatief Advent Vieren!

Hartegroet, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *