Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, energie van woorden

SPIRI WIRI WOENSDAG ~ de energie van woorden: moeilijkheden en mogelijkheden

SPIRI WIRI WOENSDAG ~ de energie van woorden 💫

In het weekend liep ik aan zee en vroeg aan de zee: wat moet ik doen in deze situatie? Ik zag vooral moeilijkheden. Ik had geen idee wat goed was om te doen. Ineens zag ik golf voor golf aanspoelen op het strand. Elke golf geeft een andere mogelijkheid, een nieuwe mogelijkheid. 🌊 (Zie ook het bericht elfjesmaandag op maandag 15 juni met geluid https://www.facebook.com/Mariekeophetstrand/videos/718021995649643). Dit was de zee van mogelijkheden.

Ik kan je vertellen, er spoelen heel veel golven aan op het strand. Het onderliggende thema blijft hetzelfde. Het thema is het beeld van de hele zee, de hele oceaan die eronder ligt. Tegelijk kan ik kiezen voor elke golf. Ik kan voor elke golf gaan. En elke golf is okĂ©. En er zijn altijd weer nieuwe golven om te kiezen. Wauw wat een mogelijkheden. 💚

Iets verder lopend dacht ik ineens: verrek de woorden moeilijkheden en mogelijkheden verschillen maar 2 letters van elkaar. De letters EI vervang je voor GE en ineens heb je heel andere woorden. Heb je een heel andere energie. Wat een wereld van verschil. Wat een effect hebben woorden op je energie, op je systeem.

Energie Oefening Woorden

Wil je dit zelf ervaren? Voel maar eens het verschil tussen de twee woorden moeilijkheden en mogelijkheden. Proef de woorden als het ware. Zeg het woord moeilijkheden hardop en voel wat het met je doet. Bij mij voelt het wat zwaar. Ik word er niet blij van. Het is stroperig. Het stopt me.
Zeg daarna het woord mogelijkheden hardop. Wat merk je nu? Er komt letterlijk meer ruimte. Het voelt lichter. En dan heb ik nog niet eens nagedacht en gevoeld wat de mogelijkheden kunnen zijn. Maar het feit dat die mogelijkheden er zijn, doet al zoveel goed. Dat geeft je al ruimte. Ruimte om een voor jou passende richting of oplossing te vinden. Net zoals ik die op het strand vond.

– Wat valt jou op als je deze 2 woorden hoort, proeft?
– Hoe vaak gebruik jij het woord moeilijkheden? Hoe vaak gebruik je het woord mogelijkheden?
– Wat is er nog meer mogelijk?

Ik wens je een zee van mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *