Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode,

Het nieuwe goede doel voor 2019 is: Het Vergeten Kind

Elk jaar een nieuw goed doel

Van de omzet van alle Luisterkind-afstemmingen in een jaar geef ik 5% aan een goed doel. Gewoon omdat het fijn is om te geven en om te kunnen geven. Ik kies graag voor een goed doel dat iets moois en betekenisvols voor kinderen doet. Voor 2018 heb ik een leuk bedrag kunnen storten naar Stichting Wolkentheater.

Dat betekent dat er voor 2019 weer een nieuw goed doel gekozen mag worden. Dit jaar is dat: Stichting Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind

De stichting ondersteunt kinderen in kwetsbare situaties. Bijvoorbeeld in verschrikkelijke thuissituaties of omdat ze juist niet naar huis kunnen en van instelling naar instelling verhuizen. Vergeten kinderen omdat hun problematiek niet meteen zichtbaar is, maar vaak wel schrijnend.

Als geestelijk verzorger heb ik 3 jaar lang bij Jeugdhulp Friesland allerlei kinderen en jongeren op behandelgroepen en leefgroepen mogen helpen. Kinderen uit gezinnen met vaak meervoudige problematiek. Ik kon met ze kletsen, met ze spelen (even weer kind zijn met 1 op 1 aandacht), maar ook hun vertrouwenspersoon zijn. Zorgen en vragen uitspreken, tekenen of samen even een rondje lopen. Een plek waar ze hun verhaal konden doen. Eigenlijk een plek waar ze even zichzelf konden zijn. Er zitten hele schrijnende verhalen tussen. Zo jong al (bijvoorbeeld een jaar of 13) en dan al zoveel keer meer meegemaakt dan ik in mijn hele leven ooit ga meemaken. Zo bizar hoe het lot soms kan zijn. En zo fijn als je iets kan bijdragen waardoor het kind weer even kind kan zijn. Zoals het hoort.

Het Vergeten Kind zorgt ervoor dat deze kinderen hun ellende even kunnen vergeten en weer even kunnen genieten. Dat kan door sport, door vakanties, door mooie dagen waarin ze plezier hebben en de zorgen even opzij zetten. Maar ook door structurele hulp te bieden. Het vergeten kind dus, om in het zonnetje te zetten, om aandacht te geven. Een heel jaar lang.

Wil je meer weten? Check hun website.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode,

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *