Gratis Challenge: Verbind Je Met Je Eigen Natuur

Verbind je met je eigen natuur: een 5 daagse Challenge

Helaas kun je je nu niet aanmelden. Je kunt wel de Happy HSP tips vragen, dan hou ik je op de hoogte wanneer er weer een ronde van de challenge start.

  • Ben jij hooggevoelig en verzuip je soms in alle prikkels die op je afkomen?
  • Zit je hoofd vol met indrukken?
  • Wil je makkelijker kunnen gronden?
  • Kom je te weinig aan jezelf toe?
  • Vind je het lastig om in het dagelijkse leven meer in en met de natuur bezig te zijn? En zou je dat heel graag willen?
  • Zoek je een manier om de natuur bewust een plek in je leven te geven?
  • Wil je meer verbinding met wie jij werkelijk bent? Met jouw eigen natuur?

Herken je jezelf in deze vragen, maar heb je geen idee wat jouw antwoorden zijn? Wil je concrete handvatten , tips en inspiratie? Dan is deze gratis 5 daagse challenge iets voor jou.

ÔÇťDeze challenge is een kadootje aan je zelf.ÔÇŁ

Wat gaan we doen in deze challenge?

5 dagen lang krijg je elke dag een mooie oefening, meditatie of creatieve opdracht in de mail. Sommige oefeningen zijn voor buiten en andere zijn  voor binnen.  Door de opdrachten ga je ontdekken waar jouw natuur is, waar jij blij van wordt, waar je meer van wil en hoe je dit in jouw leven meer kunt toepassen. Op die manier ontdek je hoe je de natuur makkelijker een plek in je leven kunt geven. Sommige oefeningen hebben ook een extra tip of opdracht, waardoor je kunt verdiepen.

Soms zul je denken: ‘ oh ja, dat is ook zo’ of ‘ die oefening ken ik’ . Klopt, ik kan het wiel niet opnieuw uitvinden. Ik wil je meenemen naar mogelijkheden. Ik wil je vooral jouw mogelijkheden laten onderzoeken. Waar word jij blij van? Wat werkt voor jou? In jouw omgeving? Met jouw agenda?

“De natuur en ik, dat werkt voor mij op de volgende manier …”

Met de mails heb je alle gegevens om aan de slag te gaan. Mocht je ervaringen, inzichten, resultaten of vragen willen delen, dan ben je daarvoor welkom in de besloten FB groep. Samen met een groep iets doen (ook als de ander aan de andere kant van Nederland woont), is nu eenmaal leuker dan alleen.

Wat levert de challenge jou op?

De challenge levert je kant en klare oefeningen op die je kunt doen om de natuur meer in je dagelijkse leven in te passen. Zowel door meer naar buiten te gaan als de natuur meer een plek in huis te geven. Je leert manieren om jezelf te gronden, om je hoofd makkelijker leeg te maken en te ontstressen van prikkels en indrukken die je dagelijks opdoet. Je ontdekt wat jijzelf en jouw lijf echt nodig hebben, waardoor je bewuster keuzes kunt maken.  Er ontstaat meer verbinding met je zelf, met je eigen natuur en met wie jij ten diepste bent. Welkom terug op aarde.

Waarom geef ik deze challenge?

Ik ben zelf hooggevoelig en merk steeds weer dat het heel fijn is om in of met de natuur bezig te zijn. Het ontstresst, laadt op en werkt helend. Maar soms is het zo vol of druk in mijn leven dat ik er niet aan toe kom. En daar baal ik wel eens van. Hoe kan dat anders?

Ik ben vooral dingen gaan uitproberen, om me heen gaan kijken. En dan blijkt er – gelukkig- best veel te kunnen. En dat wil ik jullie ook laten ontdekken en ervaren. Het liefst zou ik iedereen mee naar buiten willen nemen: kom en ervaar wat de natuur met je doet! Maar dat wordt een beetje volle wandeling met nog 16 miljoen mensen. Vandaar dat ik een challenge heb bedacht om je te laten ervaren hoe je zelf meer in de natuur kan zijn. Je gaat zelf de natuur in of iets met natuur doen, maar wel wetende dat nog een heleboel anderen ook vandaag de natuur in gaan. Het wordt erg leuk.

Ja maar,ÔÇŽ

* Ik weet al wat ik wil en hoe ik bij die natuur kan komen. Prima, ga er mee door, probeer er meer van te doen. Wellicht is het fijn om te weten dat we met een groep mensen dit tegelijk doen. Samen is leuker dan alleen.

* Ik heb echt geen tijd door de week. Het duurt maar 5 dagen. De opdrachten kun je klein doen met minder tijd en je kunt er voor kiezen om er meer tijd voor uit te trekken. Of de uitdaging aangaan en kijken wat je in het klein met bijvoorbeeld 10 minuten per dag aan natuur kunt doen.

* Het komt me nu niet uit, kan het bijvoorbeeld 2 weken later? Er is nooit een perfect moment waarin het helemaal matcht met je agenda. Je kunt de uitdaging aangaan en kijken wat je wel kunt doen.

* Ik ben helemaal niet hooggevoelig, hsp, hoogsensitief of hoe het ook mag heten. Kan ik dan toch meedoen? Ja, ook dan kun je meedoen. Het is voor iedereen fijn om meer in of met de natuur te zijn. Maar als je hooggevoelig bent is de rust die de natuur geeft extra fijn en ontstressend.┬á Overigens is 20% van de mensheid hooggevoelig, mogelijk hoor jij daar ook bij. Je bent niet voor niks op deze pagina belandt ­čśë

* Is het echt helemaal gratis? Zit er geen addertje onder het gras? Als je een adder onder het gras vindt, dan ben je al buiten en wrs niet in het parkje in de stad. Ik zeg: missie geslaagd. Nee zonder dollen, deze 5 daagse is helemaal gratis. Ik vind het leuk om je te laten ervaren wat natuur kan doen en vooral hoe het voor jou kan werken. En smaakt het erna naar meer en wordt je helemaal enthousiast, dan zijn er allerlei mogelijkheden voor, die hoor je later. Maar dat hoeft niet. Geniet eerst lekker van deze gratis 5 dagen.

Praktisch

– Van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober
Elke dag een mail met een oefening of opdracht om in en of met de natuur te doen.
– Er zijn filmpjes, werkbladen & audio, voor elk wat wils.
– Je kiest zelf hoe kort of lang je met de opdrachten bezig bent. De een heeft (herfst)vakantie, de ander moet naar zijn werk met fulltime baan, een volgende heeft zee├źn van tijd. Ik daag je uit om uit te proberen wat er met jouw beschikbare tijd, met jouw agenda, in jouw leven allemaal mogelijk is met die natuur.
– Er zijn kadootjes. Nog los van de natuur
– Er is een FB groep om elkaar te inspireren, om vragen te stellen en elkaars creaties te laten zien.
– Er is een afsluitende online training op zondagavond 22 oktober met 1 gratis ticket…. Ja, dat hou ik nog even geheim.

Kortom, ben jij klaar voor: uitdaging, plezier, natuur, verbinding, creatief, genieten? Dan ben je van harte welkom!

Je kunt je niet meer aanmelden voor de challenge van 16-20 oktober. Je kunt je wel aanmelden voor de Happy HSP tips. Dan hou ik je op de hoogte van  oa wanneer er weer een ronde challenge geopend wordt. Zie het formulier bovenaan deze pagina.

Tot snel, Hartegroet Marieke