Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach.

Mooi holistisch boek: Hart voor de Natuur

Boekentip over inspirerende natuur

Ik heb weer een mooi boek in de bieb gevonden: Hart voor de natuur. Rachel Helmhout beschrijft hierin haar ervaringen met de helende natuur. Makkelijke korte stukjes tekst over bomen, planten, dieren, kristallen, water en (hooggevoelige) kinderen. Met prachtige eigen foto’s. En ondertussen krijg je leuke tips en oefeningen. Een heel fijne en holistische kijk op de wereld.

Enkele voorbeelden van onderwerpen die ze noemt, zijn:

  • Over hoe je contact kunt maken met een boom of plant. Praat en/of zing gerust tegen bomen en planten. Vinden ze leuk.
  • Wat je van de wortels, de bast en de kruin van een boom kunt leren. Over aarding, bescherming en lucht/de verbinding met de kosmos.
  • Thee van planten uit je eigen tuin hebben een hogere boviswaarde dan thee uit de winkel. Ze hebben dus meer levensenergie voor je. Nooit aan gedacht, wel super interessant. (Boviswaardes kun je meten en vanaf 6500 is het vitaliserend, energiegevend.)
  • Ze beschrijft het web van een spin en vergelijkt dat prachtig met jouw eigen levensweb. Waar heeft het gaten of scheuren? Kan het een storm doorstaan? Waar ligt/hangt nog wat om te verteren? Welke verbindingsdraden mag je loslaten of vervangen? Sta je in het centrum van je web of aan de zijlijn?
  • Water kun je opladen met woorden en met kleuren. Je kunt zelfs met de regenboog werken.
  • De zon is een groot medicijn. Je kunt de zon in jezelf kunt versterken. Je kunt ze in al je chakra’s visualiseren.
  • Ze beschrijft hoe je hooggevoelige (nieuwetijds-) kinderen kunt helpen, ondersteunen. Een prachtig voorbeeld. Als ze slapen fluister je mooie zinnen in het oor. Vertel zachtjes dat je van ze houdt, dat ze zo enorm welkom zijn, dat alles hem of haar gaat lukken, dat jij in hem of haar gelooft, dat ze niet bang hoeven zijn, omdat er van hem of haar gehouden wordt. Wat mooi om dit zo aan je kind mee te geven.

Gewoon lekker zelf gaan lezen

Een goede samenvatting geven kan eigenlijk niet. Het gaat om de natuur met haar vele facetten. Zo binnen, zo buiten! Gewoon lekker zelf gaan lezen. Fijn als je even tijd voor jezelf wilt.
PS. Mocht jij meer hooggevoelige tips willen, meld je dan aan voor de flessenpost en krijg een handige HSP checklist ‘7 kenmerken HSP’ers: Last of Kracht’ er gratis bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *