i'm-in-the-garden

Healing Garden

Naast een afstemming kan het fijn zijn om bijvoorbeeld meer begeleiding te krijgen, andere hooggevoeligen te ontmoeten en workshops in de natuur te volgen. In de toekomst wil ik daarom heel graag een tuin openen waarin hooggevoelige kinderen en volwassenen tot rust komen, zich er fijn voelen en zich weer op kunnen laden. Gewoon door er te zijn, te spelen, te ontmoeten, het maken van spullen die de natuur geeft, bloemen en kruiden te plukken, zaden te oogsten, te delen, etc.

Het is mijn droom om die tuin in de (hopelijk nabije) toekomst te realiseren in of om Den Haag. Of op een andere plek als er ineens een prachtige kans voorbij komt. 😍

Tot dat de Healing Garden er fysiek is, doe ik ideeĂ«n op over allerlei mogelijkheden. Ik onderzoek welke plekken, planten en vormen van verwerken er zijn. Ik check opties over lenen, gebruiken en bijvoorbeeld crowdfunden om de tuin te realiseren. Ik leer en ervaar in mijn eigen stadstuin. Ik test dingen  uit de permacultuur. Ik kijk naar voedselbossen om daar ideeĂ«n op te doen. Ik oefen met het verwerken van kruiden en planten in bijvoorbeeld thee, salade, infusie, tinctuur en zalf. Er kan best veel aan oogsten. Zelfs al in een kleine tuin. 💚

Maar niet alleen fysiek doe ik dingen, ook in de energie. Ik stem me af op de stadstuin als geheel, maar ook op planten afzonderlijk. Waar willen ze staan? Wat hebben ze nodig? Willen ze meer water, licht, energie, voeding, een andere buur-plant. En dat kan iets anders zin dan in de tuin-boeken staat. Tenslotte stem ik me ook af op mijn toekomstige Healing Garden. Ook daarin kan allerlei informatie naar voren komen. Beelden van hoe het huis bij de tuin eruit ziet. Beelden van de paden en de plattegrond. Ik heb zelfs al een werkje van het hek waardoor je de tuin binnen komt gezien. Gaat dat precies allemaal zo zijn? Ik heb geen idee, de tijd zal het leren. Ik weet wel dat in de energie werken net zo krachtig is als fysiek. Je kunt in de energie dan ook net zo goed bezig zijn met manifesteren.

Kortom ik tref voorbereidingen om straks te kunnen zeggen: I’m in the garden. En hopelijk kan ik straks veel meer hooggevoelige kinderen en volwassenen laten genieten van hun eigen natuur. Ze weer gelukkig laten worden in de natuur!

-> Mocht je nog een fijne plek weten om een tuin of een deel ervan te gebruiken, lenen, huren of kopen, dan hoor ik graag van je. Stuur me gerust een mail naar info@mariekeophetstrand.nl of een bericht via het contactformulier.

Zie ik je straks in de tuin?

Hartegroet, Marieke /|\

PS. Ik schrijf af en toe ook blogs over energiewerk in de tuin. Als kleine oefening. Als spiegel van de natuur. Als mogelijkheid wat er allemaal kan. Hou de blogs in de gaten (klik op de links hieronder, dan ga je meteen naar het betreffende blog). Of vink het vakje onder de blog aan dat je een email wil als er nieuwe blog-berichten zijn. Dan ben jij de eerste die een email krijgt als ik een nieuwe blog gepost heb.

Stekjes planten met behulp van energie 🌿

Wat zie jij in een boom?