Marieke op het Strand, hsp, intuitie, Den Haag, intuitie-wandeling

Wat is de juiste weg voor jou?

Wat is het juiste pad?

Er zijn allerlei manieren om een pad te kiezen. Stel je staat op een kruispunt, hoe kies jij dan de juiste weg?

Je kunt een pad kiezen wat mainstream is, wat iedereen gaat. Het kan erg fijn zijn een weg te kiezen dat al bewandeld is of wat je met anderen gaat. Dan hoef je niet te pionieren. En binnen zo’n pad is ongetwijfeld nog veel te ontdekken en ervaren.

Het kan echter ook fijn zijn je eigen weg te gaan. Misschien gaat dat een hele andere kant op, 180 graden de andere kant op.  Wat voor een ander de juiste weg is, hoeft dat voor jou niet te zijn. Maar hoe kies je de juiste weg?

Hoe kies jij jouw pad?

Er zijn allerlei manieren om jouw pad te kiezen. Heb je wel eens stil gestaan op wat voor manieren jij jouw pad kiest? Kies je bewust of gaat het onbewust? Weet je eigenlijk wat jouw favoriete manier is om te kiezen?

  • Je kunt je zintuigen gebruiken. Luisteren naar geluiden, kijken naar beelden, aanvoelen van sferen,  ruiken van geuren,  checken van wat zegt of doet je lijf.
  • Je kunt letten op obstakels, hindernissen, beren op de weg.
  • Vind je begeleid worden belangrijk op je pad? Volg je bijvoorbeeld een wegwijzer, een paaltjesroute, een kaart, knooppunten (zijn er voor wandelaars en fietsers) de sterren of een gids.
  • Je kunt kiezen voor begaande wegen of zelf je eigen pad banen, creëren. Ga je voor avontuur, voor uitdaging, voor iets onbekends of wil je het liever iets veiliger en vertrouwder?
  • Is het belangrijk dat je gezelschap hebt van andere mensen? Lopen die mensen je tegemoet, lopen ze met je mee of zijn ze in de verte aanwezig (en zou je ze kunnen roepen als dat nodig is).
  • Vind je het belangrijk dat er (innerlijke) kinderen zijn? Mag je spelen op jouw pad, lekker gek doen. Of kies je vandaag voor een serieus pad.

Soms wil je even niet kiezen

Er zijn ook momenten dat je even niet wil kiezen. En ja dat is ook een keuze, maar ik bedoel hier de keuze uitstellen. Dan is het nodig om stil te staan. Pas op de plaats maken. Voor korte of langere tijd. Om na te denken, na te voelen, te reflecteren. Waar sta ik, wie ben ik, wat wil ik? En na zo’n pauze weet je vaak beter welke keuze je wilt maken. Het kan ook zijn dat je eerst iets mag loslaten voor je je weg vervolgd. Ballast dumpen. Letterlijk of figuurlijk, zodat er ruimte vrij komt om ene keuze te kunnen maken.

Ik heb een filmpje opgenomen op een vijfsprong met de vraag: welk pad kies jij? Je vindt hier de link naar het filmpje.

En intuïtie?

Er zijn talloze alledaagse keuzes. Vaak in een split second gemaakt en soms vragen ze veel tijd. Om te verwerken, om een oplossing, een richting, een antwoord of mogelijkheid te vinden.

Ik ben benieuwd welk aandeel jouw intuïtie hierin krijgt. Hoor je jouw intuïtie? Geloof en vertrouw je wat je hoort of ziet? Neem je het mee in je overweging bij keuzes? Is het je belangrijkste wegwijzer?

In de video laat ik een mini intuïtie-wandeling zien. Natuurlijk is er nog veel meer te laten zien en vooral ervaren op een intuïtie-wandeling. Wil jij veel meer leren, ontdekken en ervaren over jouw intuïtie?

Doe dan mee en ontdek hoe de natuur ons spiegelt, hoe je kunt leren je intuïtie te gebruiken, in te zetten. Je bent van harte welkom.

Meld je aan via het contactformulier of stuur een mail. Zet er even bij welke datum en tijdstip je komt!  Vol=Vol.

  1. Zaterdag 21 april (vlak voor de dag van de aarde), Scheveningse Bosjes. Den Haag.
  2. Zaterdag 17 mei op Fete de la Nature, Hyacintenbos, Den Haag.

Kom proeven, kom kennismaken, kom je meer verbinden met je intuïtie. (klik op de link voor meer informatie.)

Welke weg sla jij in?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *