Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn

Hoe aard jij? Over aarden en aardingsproducten, nu met 5% kortingscode

Aarding helpt je afvoeren

Wanneer had jij echt contact met de grond? Wanneer liep jij voor het laatst op blote voeten? Misschien was dat toen je klein was en lekker buiten speelde. Of op vakantie in de zomer met dat lekkere weer. Het kan echter elke dag weer. Probeer het eens. Op blote voeten lopen is namelijk de meest makkelijke manier om te gronden. Aarding, het is gratis Ă©n altijd beschikbaar. Je maakt namelijk direct contact met Moeder Aarde. Het voert af en laadt op. En dat kan op zand, op gras, op stenen en in het water. Gronden is nog eens extra belangrijk voor HSP’ers. Om al die indrukken en emoties van jezelf en van anderen af te voeren. Dus doe die schoenen en sokken uit en zorg dat je huid direct contact heeft met de grond. En gelukkig zijn er ook aardingsproducten om je daarbij te helpen. (Zie onderaan hoe de kortingscode voor Earthing Nederland kunt aanvragen.)

Speciale plek voor aarding in mijn tuin

Ik heb sinds dit najaar een nieuwe plek gemaakt in mijn tuin, waar ik even kan gronden, even contact kan maken met Moeder aarde. Een stukje gras van 2m2. En daar ben ik zo blij mee.

Na een weekendje vakantie in een echt Aardehuis (Olst) met een stuk gras in de tuin, ging het weer kriebelen. Letterlijk en figuurlijk. Ik wilde heel graag ook gras in mijn (halfschaduw)tuin. Het is zo fijn om op te staan, te zitten, te voelen en te gronden. Na mijn zoektocht (bezorgkosten zijn gruwelijk hoog), bleek een plaatselijk tuincentrum gewone bezorgkosten te vragen. Bingo, nu was het te doen. Samen met wat grote planten voor in huis, werden er 2 loeizware rollen gras gebracht. De plek in mijn tuin heb ik leeggemaakt en de rollen erin gelegd. Nog iets meer dan een week wachten tot het goed gegroeid was en zie, daar was mijn paradijs. Mijn aardingsplek.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn

Wat doe ik op dat gras?

Ik ga het liefst staan en that’s it. Als ik geluk heb, schijnt er zelfs nog een zonnetje. Soms neem ik een mok thee mee. Het liefst mijn bril af, krijgen mijn ogen ook nog even rust. En dan genieten maar van wat ik in mijn tuin zie en hoor. En als het buiten wat kouder is, pak ik mezelf goed in. Na ongeveer 5 minuten voel ik het in mijn lijf zakken. Ik voel alles wat niet meer nodig is, de grond in zakken. HĂšhĂš, wat een gevoel van rust geeft dat. Dat ben ik kwijt. Heerlijk.

Met lopen in de natuur met schoenen aan, duurt het ongeveer een kwartier voor ik mijn lijf voel zakken. Maar dan gebeurt er iets anders, namelijk het groen van de natuur dat ontlaadt en oplaadt. Kun je nagaan wat er gebeurt als je buiten op blote voeten loopt! Daarom loop ik zo graag aan het strand door het water.

Gronden en gezondheid

Gronden is ook super goed voor je lijf en je immuunsysteem. Je lijf heeft veel vrije radicalen, die zorgen voor bijvoorbeeld ontstekingen. De aarde is heel groot en heeft veel negatief geladen deeltjes. De natuur wil graag evenwicht. Als jij met de aarde verbonden bent, krijg je dus meer negatieve deeltjes en neemt de aarde wat van jouw vrije radicalen. Het fijne van minder vrije radicalen in je lijf is, dat er minder deeltjes zijn die ontstekingen kunnen creĂ«ren, de basis van veel ziektes. De aarde wordt zo een super anti-oxidant. Het brengt je zenuwstelsel tot rust, waardoor je bijvoorbeeld beter slaapt. Je lijf krijgt de tijd om te herstellen naar zijn natuurlijke ritme. Er komt meer balans. En dat is zelfs wetenschappelijk te meten. Je kunt van alles erover lezen in het boek ‘Earthing, je lichaam aarden’.

Je kunt helaas niet permanent op blote voeten op de aarde staan. We leven steeds meer binnen en hebben steeds meer niet-geleidende producten aan of om ons heen. Aarding werkt niet via plastic, rubber, glas en hout, zoals bijvoorbeeld schoenen, laminaat en vloerbedekking. Gelukkig bestaan er ook producten die ons kunnen helpen om het contact met Moeder Aarde te houden Ă©n het aantal uren op een dag te vergroten: bijvoorbeeld de aardingsproducten van Earthing Nederland.

Mijn ervaring met aardingsproducten

  • Ik heb een aardingsonderlaken (50% zilver) over de hele lengte op mijn bed liggen dat onder mijn gewone hoeslaken ligt. Het aardingsonderlaken is aangesloten met een snoer via een pin in de grond in mijn tuin. Ik merk dat ik ‘s ochtends beter en fitter wakker word.
  • Op vakantie, waar de eerste nacht altijd een crime is, neem ik het onderlaken van 70 cm breed (5% zilver) mee. Dit leg ik over de breedte van het bed bij mijn onderbenen en voeten. Meestal neem ik dan een snoer met de happer voor aan een cv mee. 🙂 Het laken helpt ook bij pijn. Dan wikkel ik het laken om de pijnlijke plek heen.
  • Ik heb een muismat bij mijn pc liggen die aangesloten is met een happer aan de verwarming (een stukje dat niet geverfd is). Een waterleiding zoals cv moet namelijk altijd geaard zijn. De muismat zorgt voor minder last van de straling van de pc. Ik neem de muismat ook mee op lange autoritten. Of na de jaarlijkse controle aan mijn ogen bij het UMC (met best heftige oogdruppels die uren duren voor je ogen weer scherp zien). Dan sluit ik op de terugweg de mat aan op de carrosserie van de auto. Het is even zoeken in moderne auto’s naar een stukje ijzer (zonder plastic coating). Ik merk dat ik dan sneller weer scherp zicht heb.
  • Je kunt de producten ook op een geaard stopcontact aansluiten. Nee, dat is niet gevaarlijk. Je wordt niet geĂ«lektrocuteerd. Je kiest dan voor een stekker die alleen contact maakt met het geaarde ijzer in het geaarde stopcontact, dus niet met de stroom in het stopcontact. Ik gebruik ze thuis niet, aangezien ze ver van mijn slaap- en werkplek zitten en ik dan heel onpraktisch snoeren door het hele huis heb liggen.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijnWat voel je van zo’n aardingsproduct?

Fysiek voel ik soms prikjes in mijn lijf. Vooral bij mijn voeten en handen. Soms voel ik de stroompjes verder mijn lijf in gaan. De eerste keer vond ik dat rete spannend. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik dacht, help is dit wel goed? Zo meteen zijn die prikjes bij mijn hart en ga ik dood. Niet dus. 😉 Je voelt het soms dus stromen, warm worden. Er wordt echt iets in beweging gezet. Het kan zelfs zo zijn dat je je eerst zieker gaat voelen, omdat het lijf dan ontstresst en ontgift.

Ik merk zelf dat je niet per se huidcontact met de aardingsproducten hoeft te hebben en het toch werkt. Met piama aan of bijvoorbeeld het aardingslaken zelfs onder het hoeslaken werkt het -gelukkig- ook. Dat scheelt weer iets voor de hooggevoeligen onder ons 😉

Zijn er alleen maar voordelen aan aardingsproducten?

Nee zeker niet. Het grootste nadeel is dat wanneer je niet geaard bent, de positieve werking voor je lijf meteen stopt. Ik was een beetje grieperig (ook ik ben wel eens ziek) en kon ‘s nachts niet slapen. Ik besluit een half uurtje te gaan lezen en thee te drinken. Het moment dat ik uit bed stap, los van mijn aardingslaken, gaat mijn neus echt helemaal dicht zitten. Na dat half uurtje ga ik weer liggen en gaat mijn neus vrij snel weer open. Echt bizar hoe het werkt.

Je kunt wel kijken hoe je meer of zoveel mogelijk uren gegrond kunt zijn. Gun je lijf die tijd, dan kan je lijf sneller in balans komen en het herstellend vermogen weer aanspreken. En dat werkt zeker door. Als je 8 uur slaapt op een aardingslaken, is dat 8 uur extra aarding, extra ondersteuning.

Is het voor iedere HSP’er?

Nee, sommige HSP’ers zijn zo gevoelig, dat deze aardingsproducten te heftig zijn. En natuurlijk hoef je niet meteen een heel laken op je bed, je kunt beginnen met een mat bij de pc. Het is een kwestie van voelen en ervaren. Met de belangrijkste vraag: werkt dit voor mij?

Wat is het verschil met aarding- en grondingsoefeningen, die werken toch hetzelfde?

Het is mijn ervaring dat je dan grondt op een andere manier, op een andere niveau. Ik vind het fijn om verschillende manieren van gronden naast elkaar te gebruiken, bijvoorbeeld door visualisaties, lopen en aardingsproducten. Bovendien kunnen ze elkaar aanvullen en versterken.

GOED NIEUWS: 5% KORTING OP ALLE AARDINGSPRODUCTEN (Ook in 2024 geldig!)

Ik ben in gesprek gegaan met Earthing Nederland om te vragen of ze hooggevoeligen kunnen ondersteunen. En ja, dat wilden ze. Heel graag!

Vandaar dat ik voor alle websitebezoekers een KORTING VAN 5% op ALLE PRODUCTEN IN DE WEBSHOP VAN EARTHING NEDERLAND heb gekregen. Ook in 2024 geldig!

Wat heb je daarvoor nodig? Een kortingscode die je in kunt voeren bij de bestelling. Er is geen minimumbedrag dat je eerst moet besteden.  Het maakt niet uit of je een aardingsonderlaken, kussensloop, automat, stoeltopper, aardingsmat voor onder je toetsenbord of voor op de vloer besteld. Het is standaard 5% korting.

Hoe kom je aan die kortingscode? Stuur me een mail of vul het contactformulier in en vraag naar de kortingscode van Earthing Nederland!

En heb je nog vragen stel ze me gerust!

PS. Natuurlijk ook fijn voor de decembermaand om kado te geven.

Hartegroet, Marieke

One thought on “Hoe aard jij? Over aarden en aardingsproducten, nu met 5% kortingscode

  1. Goed nieuws, de kortingscode van 5% voor Earthing Nederland is ook in 2024 geldig! Vraag hem aan, als jij minder wil betalen voor jouw aardingsproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *