Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn, Healing Garden, helend veld, Healing Garden sessie, healing garden coaching

Hoe kan een tuin je helen?

Wanneer heb jij voor het laatst naar je tuin gekeken?

Misschien zag je vooral wat je nog moest doen. Denk aan karweitjes als de struik of boom snoeien, oude takken opruimen, het vogelhuisje of de tegels schoonmaken, onkruid wieden, een border of een paadje iets veranderen, bollen in de grond zetten, nieuwe planten toevoegen, ed. In een tuin is er altijd iets te doen. En dat is helemaal niet erg. Dat is hoe het werkt. En gelukkig is er ook veel om van te genieten.

Anders kijken

Maar je kunt ook heel anders naar je tuin kijken. Met een andere blik, met een andere focus zou ik bijna zeggen. Met een blik die je helpt loslaten, als je even teveel stress ervaart. Als je even niet meer weten welke kant je op moet of wat de oplossing is. Met een blik die je oplaadt. Die je inspiratie geeft. Die je laat genieten. Met een blik die jou helpt en die jou heelt. Super fijn als hooggevoelige.

Een helende tuin

En dat helen kan op allerlei fronten zijn. Net wat nodig is. Net wat de natuur je laat zien. En ook wat je bereid bent te zien. Wat je op dat moment kunt zien.

Dat klinkt misschien gek, want het is dezelfde tuin. Alleen de manier hoe je ernaar kijkt, is anders. De manier hoe je met je tuin omgaat. De manier hoe je met je planten omgaat. Zelfs de manier hoe jij in je tuin beweegt en met welke mindset je er bent. Dat maakt dat de tuin iets heel anders voor jou kan doen: helpen en helen.

Stel: jij en je buren hebben dezelfde tuin

Oké, het is een tikkeltje gek, maar stel je het eens voor. Een gedachte experiment om het duidelijker te maken. Stel je voor dat jij en je buren dezelfde tuin hebben met dezelfde planten en bomen. De tuinen zien er identiek uit. En toch kunnen diezelfde tuinen iets totaal anders betekenen.

Voor de buren is het misschien vooral een fijne en functionele tuin. Het ziet er mooi uit. De planten staan er mooi en kleurrijk bij. Misschien zit er zelfs een prijswinnend exemplaar plant bij. De kinderen kunnen lekker schommelen en spelen op het gras. Het is genieten met een zalig kopje thee op de bank.

Jij hebt dezelfde planten en bomen, maar jij ziet iets heel anders. Jij ziet mooie planten die aan jou bloemen en bladeren geven waar je eigen (EHBO-) zalfjes en bloesemremedies van kunt maken. Kennis die de buren mogelijk hebben, maar niet gebruiken. Die mooie boom geeft een heerlijke plek om tegen aan te zitten met je rug. Je voelt je daar zo gesteund. Het is er heerlijk om te schrijven of te mijmeren. Het gras is een super fijne plek om te gronden. De schommel, daar wordt je innerlijk kind heel erg blij van. Je geniet van je eigen thee (samengesteld uit planten uit je eigen tuin) en hoort de bijen en hommels voorbij zoemen.

Twee tuinen. Twee belevingen. Ik ben benieuwd welke beleving jouw voorkeur heeft.

Een tuin met Healing Garden energie

Jouw tuin, dat kan zomaar een enorm inspirerende plek voor je worden. Dat kan zomaar een helende plek worden. Een plek met helende energie. Helende energie voor jou en voor de planten en dieren in je tuin. Want dat is een wisselwerking. Zo binnen, zo buiten. Doe jij iets helpends, iets helends voor jezelf. Dan heeft dat invloed op je tuin. Doe jij iets helpends, iets helends voor de planten en dieren. Dan heeft dat invloed op jou.

Het is zo mooi hoe de natuur werkt. De spiegel van de natuur: zo binnen (in jou), zo buiten (in je omgeving, je tuin). Hoe meer je dit toepast in je tuin, hoe groter de helende energie wordt. Hoe groter het helende veld dat je creĂ«ert. Super fijn als HSP’er om in zo’n veld te zijn. Om helende energie om je heen te voelen. Ik noem dat Healing Garden energie.

Dat kan zeker alleen in grote tuinen

Welnee. Dat is het leuke. Dat kan ook in kleine tuinen. Dat kan ook in jouw tuin. Je hoeft niet meteen je hele tuin op de schop te gooien. Je begint gewoon met kleine stappen. Gewoon in het klein. En gaandeweg ontdek je ineens dat je een aantal helpende en helende plekken in je tuin hebt gecreëerd. Gaandeweg ga je steeds meer mogelijkheden zien, wat er nog meer kan in jouw tuin.

En eerlijk, ja, elke tuin heeft ook zijn uitdagingen. Maar ook die neem je gewoon stap voor. Het hoeft niet in een keer perfect. Sterker, het kan niet eens perfect. Natuur is niet perfect. Het gaat om bewegen. Mee bewegen met de natuur in jouw tuin. Mee bewegen met wat zich aandient.

Heling in jou

Heling in jouw tuin en ook in jou. Want hoe gaaf, je gaat ontdekken wat er nog meer kan IN JOU. Je gaat net als in de tuin, in jezelf ruimte creëren. Je gaat opruimen en schoonmaken wat niet meer nodig is. Wat je niet meer dient. Je gaat in jouw leven nieuwe paadjes zien en nieuwe mogelijkheden ontdekken. En dat geeft rust. Dat betekent makkelijker kunnen loslaten. Dat betekent voelen waardoor jij geïnspireerd raakt. En vertrouwen dat als je stap voor stap gaat, je uiteindelijk bij het leven komt waarin jij het diepst gelukkig bent. Omdat je weet hoe jij jezelf kunt zijn, hoe jij jouw leven kunt leiden. Ook dat betekent zo binnen, zo buiten.

Nieuwsgierig hoe?

Stap 1: kijk eens naar je tuin. Wat zie je? En als je anders kijkt, wat zie je dan? Wat zou je anders willen?

Misschien is het iets dat je anders in je tuin wilt. Mogelijk is het iets waarvan je beseft dat je daar heel blij van wordt. Laat gerust hieronder in de reacties weten wat jou ineens opvalt aan je tuin.

Ps. En wil je daar een beetje hulp bij? Stuur me een mail of een berichtje vanuit het contactformulier. Dan boeken we een gratis Healing Garden sessie en kijk ik met je mee. Super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *