HSP, Marieke Verkerk, Den Haag, intuitie

Hoe laat jij je afleiden van je intuïtie?

E: Of ik me laat afleiden? Ik weet niet eens dat er leiding is.

H: Ja zeker is er leiding. Het stikt van de ingevingen, van de intuïtie, van tekens om je heen. Je moet ze alleen wel kunnen en willen zien.

E: Nou, ik heb echt geen ingevingen of intuïtie en zie ook nergens tekens. Ik geloof er niets van. Het is niet te bewijzen. Hoe ziet dat er dan uit?

H: Dat is heel verschillend.  Je kunt bijvoorbeeld om je heen kijken wat er gebeurt. Of als je kinderen hebt, kijken wat zij doen of zeggen. De omgeving of de kinderen spiegelen iets in je wat je bijvoorbeeld teveel doet,  wat je minder mag doen of wat je juist nodig hebt.

E: Ik vind het behoorlijk vaag.

H: Eens kijken of ik het met een voorbeeld duidelijker kan maken. Laatst liep ik op de stoep langs een hoekhuis. Ineens gaat de deur open. Een kind springt zo ongeveer naar buiten en zegt enthousiast: ja, daar heb ik in zin, dat kunnen we proberen. Ik zie de moeder nog half in de gang staan met een veel minder vrolijk en enthousiast gezicht . Ze straalt iets uit van:  pft, ik weet het zo net nog niet. Wat het jou én mij kan spiegelen is: hoe ga jij met bepaalde situaties, hobbels, obstakels of hoe je het ook wil noemen om? Spring je er vol enthousiasme in en wil je ontdekken wat er allemaal kan als je het avontuur aangaat? Of laat je je vuur bij voorbaat al doven en denk je het wordt toch niks?  Kun je zijn als een nieuwsgierig kind dat nog voor van alles openstaat?

E: Ja hoor en dat geloof jij? Het is toch gewoon toeval dat precies de deur opengaat, als jij langs loopt.

H: Of niet. Het kan een spiegel zijn. Je kunt er uit halen wat op dat moment bij je past, waar je op dat moment bent in je leven. Het maakt uit hoe je met situaties omgaat: open zoals het kind of al met weerstand zoals de moeder.

E: Heb je geen concreter voorbeeld?

H: Hmm, ja. Je kunt ingevingen ook voelen. Stel je zit met de vraag: moet ik naar dat feestje gaan? Als iets in je lijf nee zegt, tegensputtert, zwaar wordt, ed. Dan is er een grote kans dat het niet bedoeld is voor dit moment. Voelt het echter licht, wordt je er blij van, dan is dat een teken voor een ja.

E: Eh, feestjes zijn toch altijd leuk? Enne, voelen is niet mijn sterkste kant, dat gaat me nooit lukken.

H: Zijn feestjes altijd leuk?  Ben je nooit eens ergens geweest waarvan je misschien in de verte dacht, hm ik ben ook best moe na een lange dag.

E: Hmm, dat is dan wel heel erg in de verte. Mwah, gewoon doorgaan toch? Het wordt vanzelf weer leuk, het is wat je er zelf van maakt.

H: Natuurlijk maakt het uit hoe je erin staat. Maar je hoeft niet altijd door te gaan. Je mag ook luisteren naar dat stemmetje in de verte. Mogelijk zou je lijf blijer geweest zijn om bijvoorbeeld deze avond lekker rustig aan te doen.

E: Nou, ik ben meer van …

Marieke Verkerk. HSP, Den Haag, Hooggevoelig, intuitie

Waar laat jij je door afleiden?

Wat zou jouw antwoord zijn? Er zijn tig manieren waardoor jij je kunt laten afleiden van je intuïtie, van jouw ingevingen. En juist deze ingevingen kunnen jou ondersteunen en helpen. Als je ze maar wilt horen, zien, voelen, ontdekken, ervaren, ed. En ja, je kunt erop vertrouwen dat ze juist zijn. Dat de antwoorden van binnenuit kloppen. Dat is een kwestie van veel doen en op een gegeven moment kun je er niet meer omheen. Kun je niet meer zeggen dat ze niet kloppen of dat het allemaal toeval is.

Dus mocht jouw E een volgende keer weer manieren verzinnen waarom je er niet naar hoeft te luisteren, ze niet hoeft te zien? Omdat je nog zoveel moet doen en nu even geen tijd hebt. Je moet echt nog heel eventjes je mail checken. De afwas wacht,  je moet eerst nog een en ander opruimen. Je bent zo moe dat je liever even voor de tv wilt hangen of lekker you-tube filmpjes wilt kijken.

Vraag je dan af of je niet wordt afgeleid van waar het echt omdraait: je intuïtie horen en ernaar handelen. Of eigenlijk: zorgen voor jezelf!

En natuurlijk dat is niet van de ene op de andere dag ontdekt en geleerd. Dat is een proces. En de ene keer zal het je makkelijker afgaan dan de andere keer. Maar het is wel een heel gaaf pad. Het is een prachtige ontdekkingsreis die je veel gaat brengen.

Ik ben benieuwd wie jouw H en E zijn. En welk gesprek bij jou zou ontstaan. Laat gerust je reactie achter hieronder in de comments.

En mocht je wat handvatten kunnen gebruiken of willen sparren over jouw intuïtie en waar je tegenaan loopt? Boek dan een intuïtie-gesprek. Ik stuur je vervolgens een mail met de beschikbare data en tijden . Kosteloos en vrijblijvend, maar wel vol met tips. 🙂

2 thoughts on “Hoe laat jij je afleiden van je intuïtie?

  1. Hoi Marieke, mooi geschreven en ja ook ik luister soms niet naar mijn intuitie. Bijvoorbeeld in de drukte van de dag of als mijn hoofd er tussen gaat zitten…. Dank je voor de reminder door deze blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *