Marieke op het Strand, intuitie, keuze maken, lijf geeft ja of nee aan

Hoe weet ik wat de juiste keuze is?

Een keuze maken

Als je met een lastige vraag of situatie zit, hoe weet je dan wat de juiste keuze is? Het meest simpele antwoord is: vraag het aan je lijf. Die weet het antwoord en geeft vanzelf een ja of nee. Misschien ben je gewend om dit vooral aan je hoofd te vragen. En daar is niets mis mee. Het is zelfs verstandig om bijvoorbeeld voor- en nadelen af te wegen. Maar er zijn dingen die je nu nog niet kunt bedenken. Bijvoorbeeld omdat je nog niet alle kennis hebt of er nog niet van gehoord hebt. Dan wordt het lastig om die antwoorden mee te nemen. Het is goed om denken mee te nemen, anders zouden we tot niets komen het leven.  Maar laat het ondersteunend zijn aan je gevoel, je intuïtie, je dieper weten of welk woord jij daaraan wil geven.

Hoe kom je bij je dieper weten? En hoe kun je dat antwoord vertrouwen? Dat is een kwestie van vragen, uitproberen en oefenen. Als je wilt weten wat je moet doen of wat goed is voor jou, vraag het dan aan je lijf. Het zal je misschien verbazen, maar het geeft vanzelf ineens antwoord. Dan hoor of voel of weet je (of wat jouw manier van waarnemen ook is) ineens een ja of een nee.

Neem je intuïtie mee

Je kunt dit heel simpel uitproberen met het boodschappen doen. Ga bijvoorbeeld naar de appels. Kies een losse appel en raak hem voorzichtig aan met een vinger of wijs ernaar. Als het maar duidelijk is op welke appel je lijf antwoord geeft 😉  En vraag aan jezelf: is deze appel goed voor mij? Hoor je een ja, dan is ie goed voor je. Hoor je een nee, dan is ie niet goed voor je. Ga naar een andere appel. Raak hem aan of wijs ernaar en vraag jezelf weer: is deze appel goed voor mij?

Misschien denk je wel dat iedereen je raar ziet doen met de appels. Geloof me, de meeste mensen zitten zo in hun rush van snel, snel, die vallen dat echt niet op. Zij zijn al blij dat ze alle boodschappen van hun lijstje kunnen vinden. En als het wel opvalt, kun je hen vragen of zij wel eens intuïtief boodschappen doen. Wie weet welk leuk gesprek er ontstaat ;).

In het begin is het even wennen en misschien hoor je nog niets of geloof je niet wat je hoort. Maar als je dit zo een tijdje probeert, zul je merken dat het steeds makkelijker gaat.  Je kunt oefenen met andere dingen: een hele zak appelen, een bloemkool, etc. Het leuke is dat je gaat leren hoe of waar je in jouw lijf het antwoord hoort. Je leert meer vertrouwen op wat je doorkrijgt.  En op een gegeven moment vertrouw je ook meer het antwoord op lastigere vragen of situaties die niet aan te raken zijn.

Hoe geeft jouw lijf een JA of NEE aan?

Ik zeg in bovenstaand stukje nu wel heel makkelijk ‘hoor je een ja, dan is de appel goed voor je’. Maar voel goed in je lijf wat jou manier van ja antwoorden is. Hoe jouw lijf een ja aan jou laat voelen, horen of weten. Misschien is een JA voor jou een gevoel van ruimte krijgen, van lucht krijgen, je vrij voelen, een licht gevoel, een gevoel van fijn of gelukkig, van meer energie krijgen bij deze appel. Een NEE kan bijvoorbeeld een tegengesteld gevoel geven: een gevoel van in elkaar krimpen, kleiner worden. Een gevoel van achterover vallen of deinzen. Of een zwaar of moe gevoel in plaats van dat het energie geeft. Er zijn allerlei manieren waarop je lijf een JA of NEE kan aangeven. Het is heel fijn om jouw ja en nee te horen en vervolgens ernaar te handelen.

Wat de antwoorden ook zijn, ze geven je veel informatie over jouw zelf, over wat goed is voor jou. Dat zegt niet dat het altijd makkelijk is, maar ook hier geldt dat hoe meer je oefent, hoe meer je antwoorden hoort en er op kunt vertrouwen dat de antwoorden kloppen, dat jouw intuïtie klopt.

Wat maakt die ene of andere appel nou uit?

Een lastige vraag waar geen kant en klaar antwoord op te geven is.  Mogelijk zit er net iets meer vitamine C of vezels of precies dat stofje in de appel waar jouw lijf meer van nodig heeft op dit moment. Zou een ander diezelfde appel vragen, zou hij een nee kunnen horen. Zijn lijf heeft op dat moment net weer iets anders nodig. Zo subtiel kan het zijn.

Mogelijk is het heel simpel en is het een appel die snel zal gaan rotten. Ik zag een keer een netje sinaasappelen waar 1 sinaasappel meer in zat. Ik dacht met mij hoofd: ha dat is goedkoper, meer sinaasappels voor hetzelfde geld. Wat bleek, die ene sinaasappel rotte heel snel weg. Ik had beter aan mijn lijf kunnen vragen welk netje voor mij goed zou zijn.

Je kunt met je hoofd in ieder geval niet bedenken waarom deze appel goed voor je is. Neem de ja-appel maar gewoon mee 😉 Maar pas op want met het oefenen kun je er lol in gaan krijgen.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *