Natuur in mij, deel 2 van 4, Marieke op het Strand, online cursus, adem in, adem uit

De natuur in mij (deel 2): ik hoor piepende jongen

Je adem gebruiken

Gisteren hoorde ik een leuke ademhalings-tip/concentratie-oefening: luister naar de geluiden om je heen.  Als je je aandacht focust op geluiden buiten je, kun je niet tegelijk ook piekeren. Dat laatste zorgt voor stress, verhoogde hartslag, verkeerde ademhaling, etc. Richt je je op het geluid buiten je, dan ben je in het nu en dat is fijn.

Ik zat vast in een creatief proces en dacht, oké wat kan ik doen. Natuur laat je horen. Ik ging luisteren naar de geluiden om mij heen. En wat hoor ik ineens ergens boven in de boom: piepende jongen. Die waren net nog stil. Ik dacht wat leuk, er is nog een nestje met vogels. De afgelopen weken heeft er namelijk een duivennest in de boom gezeten. Het is inmiddels ver na mei. Het is laat, maar blijkbaar kan dat nog prima.  Een tweede leg ofzo. Aha, Marieke het hoeft niet nu af, perfect, compleet. Het is misschien al wat laat, maar wat is laat? Dat is ook maar een relatief begrip. Het kan nog prima. Er is altijd tijd voor een tweede leg. De natuur laat het je horen.

Mijn adem gebruiken

De tweede associatie die ik had: oh die kleintjes schreeuwen de longen uit hun lijf om aandacht, om voeding, om hulp. Het is nu nodig! Hier! Toen dacht ik: ‘Ik mag hier beneden ook wel eens meer voluit gaan piepen. Ik heb nu voeding nodig. Ik wil nu hulp! Hier! In plaats van zelf blijven tobben en het alleen uitzoeken. Gewoon geluid geven. Dat hoeft niet zo hard als deze jongen 😉 Maar laat gerust van je horen.’ Dus ik heb mijn hulpvraag uitgezet in een FB groep. Hulp vragen helpt. Je groeit er van.  Luister maar naar deze jonge vogeltjes.

Zo boven, zo beneden

Wat een mooie boodschappen krijg ik zomaar weer uit de natuur. Ik hoef er niet ver weg voor. Zelfs in de tuin spiegelt de natuur me als ik het wil horen. Zo zijn er nog veel meer manieren van de natuur in mij en ook in jou.

Wil jij meer horen? Wil jij ook ontdekken hoe jij naar de natuur kunt luisteren? Volg de komende weken de andere delen van de serie: De natuur in mij.

En wil je nog meer? Half augustus start de online cursus Happy HSP voor meer rust en ruimte in jouw leven. Je bent van harte welkom om de natuur ook in jou te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *