Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit

Laat het Licht groter groeien: wees welkom om Alternatief Advent mee te Vieren!

Begin je nu al over advent?

Yep, want het klinkt nog ver weg: kerst en advent. Maar het is sneller dan je denkt. Oké, voordat het kerst is, dat duurt nog even. Advent is echter de periode vier weken voorafgaand aan kerst. En als je terug telt, dan zitten we meestal al eind november, begin december. Meestal dus nog voor dat sinterklaas is geweest. Dat maakt het soms een beetje gek, maar zo is het nu eenmaal. Vieren we gewoon meerdere feesten.

Dit jaar valt eerste advent op zondag 3 december. De weken erna zijn 2e, 3e en 4e advent. Het is een tijd vol symboliek. Het gaat over licht in de duisternis, over naar binnen keren.

Ik vind de periode naar kerst een heerlijke tijd. Een tijd van lichtjes, van knus. Van versierde bomen en kerstkransen (haha, het liefst van chocola). Van lekker binnen zitten, de kaarsen aan en natuurlijk warme chocomel en als het even kan met slagroom. Maar ook van naar buiten gaan en wandelen om de wintersfeer op te snuiven. Het heeft iets gezelligs. Dan heb ik het niet over verplicht op kerst moeten komen opdraven en veel eten. Niet over verplichte kado’s waar je vaak weinig aan hebt. Dat gaat alleen maar over moeten en meer.

Kerst en advent, de periode van moeten

Maar van wie moet dat? En kun je dat moeten ook anders inrichten? Zachter voor jezelf. Vriendelijker. Misschien eens nee zeggen tegen een afspraak en ja tegen jezelf. Mag gerust ook met een kerstdiner. Doorbreek voor jezelf een ritme (waarin je gepropt bent), als het niet meer goed voor je voelt. Ja, misschien gaan ze sputteren. Maar jij wordt er uiteindelijk leuker van. Dan kun je op een ander moment weer meer aanwezig zijn. Met meer rust en dichter bij jezelf.
Het is fijn om in de periode naar kerst een aantal van die momenten voor jezelf te hebben. Momenten waarin je even stil kunt staan. Dichter bij wat je wilt. Dichter bij je eigen natuur en dichter bij je eigen Zijn.


Advent, het is tijd voor jou

Dichter bij wie jij bent. En soms merk je dat het tijd is om grenzen te stellen, aan dat wat niet meer voor je werkt. Tijd voor eigen stappen. Tijd om een balans te zoeken die beter voor je voelt. En tijd voor momenten van me-time. Speciaal voor jou. Met dingen waar je oprecht blij van wordt. Want dat mag. Daar is niets egoĂŻstisch aan. Dat is gewoon goed voor jezelf zorgen. En broodnodig. Zeker in de drukke maand december.

IMarieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijnk wil je daar graag bij helpen.

Als je wilt, gaan we samen advent vieren. Niet zoals in de kerk. Wel spiritueler. Alternatiever. Met mooi symbolische verhalen over licht, over engelen, over vreugde en het innerlijk kind. We gaan een adventsplek creëren met een heilige helende plek. Samen met de natuur. En jij kunt mee doen.

De deuren van Alternatief Advent Vieren staan weer open: Vier jij mee?

Vier weken lang krijg je per mail (3x per week) symbolische verhalen, opdrachten, fijne oefeningen en lieve verrassingen. En je ontvangt extra een startpakketje per post, met handige, lieve dingen die je de 4 adventsweken ondersteunen. Zo hups in je brievenbus. Super fijn in de donkerste tijd van het jaar.


Hoe werkt het?

  • Je ontvangt 4 weken per mail inspiratie. Elke week is er op zondag een kort symbolisch verhaal, op woensdag een korte opdracht of oefening en op vrijdag een verrassing (dat blijft nog even geheim).
  • We starten zondag 3 december op eerste advent en eindigen op 25 december eerste kerstdag.
  • Elke week is er een ander thema, toch staan ze in het teken van het Licht in jou. De thema’s zijn: jouw Licht ontsteken, engelen, vreugde en je innerlijk kind.
  • Het gevoel van samen ermee bezig zijn. Ook al doe je het individueel, er zijn veel meer mensen die met dezelfde verhalen en opdrachten bezig zijn. Samen gaan we de wereld een beetje Lichter maken.
  • Voor wie dat wil is er een speciale FB-groep: Alternatief Advent Vieren. Om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Als je wilt, kun je reageren in de FB-groep, maar dat hoeft niet. PS. Ook zonder FB kun je helemaal meedoen met Alternatief Advent Vieren!

Er zijn kado’s te winnen voor een Lichter leven

Dit jaar is de Eenvoudig leven Agenda 2024 weer beschikbaar gesteld door Nynke Valk. Een fijne agenda om van 2024 een makkelijker, lichter jaar te maken. Je kunt met deze agenda: creëren, jezelf uiten, terugkijken. Wat werkt voor mij? Wat wil ik anders? Hoe voelde het voor mij? Wat wordt mijn volgende stap of doel? Om te doen waar jij oprecht blij van wordt. Om te doen wat heel dicht bij jou ligt.Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn, Healing garden

Dat betekent niet dat er geen klusjes zijn of komen, die je niet leuk vindt. Het betekent meten wat er is. Dit aankijken en keuzes maken. Misschien wel andere keuzes. Misschien verdieping in de keuzes die er al waren. Je krijgt overzicht over je leven en dus inzicht. Met overzichtelijke pagina’s. Met maandelijks kleine stukjes theorie en wekelijks een opmerking, vraag of tip. Allemaal om jouw leven lichter te maken. De agenda is een super fijne tool hiervoor.

Ik verloot hem graag onder alle deelnemers van Alternatief Advent Vieren. Wil je alvast een kijkje nemen? Op de site van Nynke Valk vind je een inkijkexemplaar en downloads van enkele pagina’s om zelf mee aan de slag te gaan.

Je kunt al meedoen met Alternatief Advent Vieren voor €7. Dat zijn 2 koppen koffie of thee. Je ontvangt het startpakketje per post. Een envelop met lieve kadootjes die je in de 4 adventsweken kunt gebruiken.

Wil je het Startpakket bestellen, ga hier naar de shop en bestel!
Wil je het Startpakket bestellen, ga hier naar de shop en bestel!


Een heilige helende advents-plek voor jezelf

Nieuw dit jaar is dat we een heilige plek gaan creëren in huis. Een plek speciaal voor jou. Speciaal voor jouw Licht. Samen met de natuur. We beginnen met een adventsplek met kaarsen. Maar langzamerhand komt daar steeds meer natuur bij. Steeds meer bescherming en vreugde, zodat het een heilige plek wordt. Stap voor stap wordt dit een helende plek. Want dat is de betekenis van heilig: helend.

Een krachtplek in huis. Die jou meeneemt door de donkere dagen. Die jou draagt en die jou licht geeft. Maar waaraan jij ook zelf bijdraagt. Zodat je met kerstmis klaar bent om jouw innerlijk kind op een prachtige helende plek te verwelkomen. Kom ervaren wat het is om een heilige, helende plek thuis te hebben!


-> Je kunt je hier aanmelden en het startpakketje voor €7 bestellen door in de winkelmand te leggen. En voilà, je ontvangt je de mails van Alternatief Advent Vieren in je inbox en vlak voor 3 december nog een verrassing per post.

Of ga je voor het VIP-Verwenpakket?

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn, Healing garden, helend veldYes, ook dit jaar is er het VIP-Verwenpakket. Hierin zitten naast het startpakket, meer kadootjes die horen bij de thema’s van de adventsweken. Iets extra’s, wat je niet zelf meer hoeft te kopen of te zoeken. Het zit al in jouw verwenpakket.

Het leuke is dat op elk pakje een datum staat waarop je het mag openen. Alsof je een schatkist krijgt waar je goed op mag passen. Waar je Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n de pakjes mag openmaken. Waar je in de vier weken naar kerst steeds weer mag schatgraven. Speciaal op jouw afgestemd. Voor nog een extra stukje me-time. Kant en klaar. Zo hups in je brievenbus.

“Het voelt echt als een feestje. Alsof ik jarig ben.”, zei een van de deelnemers over het verwenpakket.


Wat zit er in het VIP-Verwenpakket?

  • Het VIP-pakket voor €47 (incl verzendkosten). Hierin zit natuurlijk ook het Startpakket. Daarnaast krijg je nog meer Licht, nog meer engel, nog meer vreugde en iets speciaals voor jouw innerlijk kind. Er zit ook een prachtige adventskalender in. Een engel heeft een persoonlijke boodschap afgestemd op jou. Je ontvangt een mini-Luisterkindafstemming en een uniek op jou afgestemd helend intuĂŻtief klank-lied.

Wil jij zo’n verwenpakket bestellen? Klik op de roze link hierboven of ga direct naar de link en leg het VIP-Verwenpakket in je winkelmandje.

Tot slot

Marieke, heb jij vragen over Alternatief Advent Vieren? Wil je een dierbare een Startpakket of VIP-Verwenpakket kado doen samen met de mails van Alternatief Advent Vieren? Stuur een mail naar info@mariekeophetstrand.nl.

Ik wens je veel Licht toe.

Hartegroet,
Marieke /|\

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *