Levensbrug: een dierbare een stem geven

Het is steeds weer bijzonder om af te mogen stemmen op een ander.

Om de ander een stem te geven. Om de woorden die de ander op dat moment belangrijk vindt, te mogen delen met degene die de afstemming aanvraagt.

Het is extra bijzonder als het gaat om overleden dierbaren. Om de brug te mogen zijn tussen hier en daar. Waar daar dan ook mag zijn.

Fysiek, in het aardse kun je niet meer met ze praten. Maar in de energie kun je nog wel met ze communiceren. En ook zij hebben veel te vertellen. Bijvoorbeeld over hoe het nu met ze is. Waarom ze niet langer konden leven. Wat ze nog hadden willen zeggen. Hoe ze nu bij ons zijn. Waar ze mogelijk spijt over hebben. Met handvatten voor het leven van de nabestaanden nu. Levenslessen. Liefdevol, ondersteunend, begeleidend. Soms heel direct, soms voorzichtig. Ieder op hun eigen manier, met woorden die bij hen passen.

Om welke dierbaren kan het gaan?

 • overleden mensen
 • ongeboren kinderen, miskraam, abortus
 • doodgeboren baby’s
 • mensen die zelfmoord hebben gepleegd
 • mensen die in coma liggen en/of op de Intensive Care en niet meer zelfstandig kunnen praten
 • mensen met een vorm van dementie, Alzheimer, Korsakov
 • mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Voor al deze dierbaren kun je een Levensbrug Luisterkind-afstemming aanvragen.

Belangrijke vragen niet meer aan dierbaren kunnen stellen. Of toch wel.

Soms zijn er dierbaren die niet meer fysiek met ons kunnen communiceren.  Omdat ze overleden zijn. Of omdat ze door ziekte of vlak voor het overlijden niet meer in staat zijn om met ons te communiceren. Vaak zijn er dan nog wel belangrijke vragen. Voorbeelden van vragen zijn:

 • Kun je ons helpen met het verdriet wat we hebben, we missen je zo!
 • Welke boodschap wil je ons meegeven?
 • Wat voor teken kun je me geven, zodat ik weet dat je er bent?
 • Hoe voel je je nu?
 • Wat is de wens van de ander op weg naar de dood of het Licht?
 • Heeft de ander pijn?
 • Wat is de wens van de ander nu in het leven?

 

Een voorbeeld: in gesprek met overleden kinderen

Marieke op het Strand, Overleden, dierbaren, HSP, Den Haag, Levensbrug, Luisterkindafstemming

Laatst was ik in een Luisterkind-afstemming in gesprek met een overleden moederfiguur. Komt er ineens een zachte stem van een jongetje voorbij: Hallo. Heel voorzichtig. Het voelde ook kwetsbaar. Ik was ineens in gesprek met twee overleden mensen. Heel af en toe hoorde ik het jongetje weer tussendoor. Dan gaf ik hem de ruimte. Hij kon er nu nog niet voluit helemaal zijn. Het ging in kleine stapjes , met korte zinnen. Maar wauw wat een mooie boodschap. Moeder mocht veel meer genieten, meer spelen, meer leuke dingen doen in het leven. Als laatste zie ik hem met zijn hand die van zijn moeder pakken. Lachend vraagt hij: Mag ik dan meespelen? Zo mag de band tussen moeder en overleden zoon steeds sterker worden.

Ja, je kunt dus ook afstemmen op overleden kinderen. Kinderen die doodgeboren zijn, kinderen die door abortus of door een miskraam overleden zijn. Het maakt niet uit of dit recent is of bv 30 jaar geleden. Ik stem me af op de ziel van het overleden kind van toen.

Een Luisterkind – afstemming Levensbrug kost €70. Van de omzet van alle afstemmingen gaat 5% naar een goed doel dat kinderen en/of Moeder Aarde helpt. Dit jaar zijn dat de Bijenstichting.

Wil je meer weten over deze bijzondere vorm van een Luisterkind-afstemming? Of wil je een Luisterkind-afstemming Levensbrug aanvragen, vul het contactformulier in of bel me op 06-24850387.

PS. Ken jij een ouder voor wie een Levensbrug afstemming ondersteunend kan zijn? Laat ze gerust weten over deze bijzondere vorm van Luisterkind-afstemming.