Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen.

Spiri Wiri Woensdag ~ Moeten en zo…

Verdraaid, weer dat moeten

Begin april heb ik een prachtige heling op afstand gekregen. Met weer een volgende les over moeten. Te mooi , om niet hier ook even te delen.

Ik dacht dat ik van mezelf niet zoveel moest, ook niet spiritueel. En toch kwam het in de heling weer naar voren:

Ik ben teveel bezig met mijn best doen.
Ik loop best veel op mijn tenen.
En dat hoeft niet.
Ik ben er al.
Precies waar ik zijn moet.
Ik moet niet eerst nog dit
en eerst nog dat.
Ik moet niet daar zijn.
Nee, in het hier en nu gebeurt het.
Hier mag ik zijn.
Hier kan ik zijn.
Hier wil ik zijn.
Hier ben ik. ❤️

Pfft, dat moeten zit er toch wel snel in. Ik hoor mezelf tegen de kat zeggen: Ik moet eerst douchen, dan kan de buitendeur pas open. Snoes wil natuurlijk heel graag naar buiten met dit weer. Ai, ik hoor het mezelf zeggen: ik moet eerst douchen. Maar is dat wel zo? Nee, ik moet helemaal niet nu douchen. Ik kan allerlei andere dingen kiezen om eerst te doen. En ik kan ook zeggen: ik kan douchen. Ik wil douchen. Ik zeg tegen de kat: ik ga douchen. Zo wat is dat moeten hardnekkig. Zelfs in het kleine alledaagse zit het. 🐉

Maak het tot een spel

Dat was het simpele advies. “Maak het tot een spel. Ga niet oordelen. Ga het niet weer allemaal goed moeten doen. Luister waar je het jezelf hoort zeggen (of denken, bedenk ik me) en kijk of je een ander woord kunt gebruiken. Gewoon stapje voor stapje. Hou het speels, hou het makkelijk. Ga ermee spelen.” Dat voelt al een stuk lichter. Zo kan het blijkbaar ook.

Leuk experiment. Zeg tegen jezelf: ik moet nu naar bed. (Bijvoorbeeld omdat de wekker morgen vroeg gaat.) Hoe voelt deze zin? Wat voel je in je lijf gebeuren? Er zit iets dwingends in, iets dat op slot zet. Niet alleen fysiek, maar dus ook in de energie zet het vast, zet het op slot. Zeg nu de volgende zin: Ik ga naar bed. Hoe voelt deze zin? Er zit veel meer rust in, veel meer vrijheid. Het heeft een keuze in zich, je had immers ook iets anders kunnen kiezen. Je ligt waarschijnlijk op hetzelfde moment op bed, maar wel met een heel andere energie. 🎁

Ik ga vandaag spelen. En als ik mezelf moeten hoor zeggen of denken, dan ga ik een ander woord uitproberen. Lekker ont-moeten. Want dat geeft ruimte en lucht!

Enne, hoe zit het met jouw moeten? 😉

PS. Spiri Wiri Woensdag… is een serie die ik op woensdag op FB post. Ik vertel iets over mijn ervaringen met energie (werken) en intuĂŻtie en leg dingen uit, zodat het hopelijk begrijpelijker, maar ook lekker aards en praktisch wordt. Mocht je het leuk vinden, check dan op woensdag de FB-pagina van Marieke op het Strand.

One thought on “Spiri Wiri Woensdag ~ Moeten en zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *