Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intu茂tie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Challenge Loslaten

Loslaten dat is altijd moeilijk en lastig. Of niet…

Loslaten, pff dat vind ik zo iets lastigs

Herken je dat? Dat je geen idee hebt hoe je kunt loslaten. En bij voorkeur v贸贸rdat je hoofd weer vol zit met denken, met piekeren. V贸贸rdat je lijf al vol zit met indrukken. Je ontdekt vaak te laat: oh, ik ben mezelf weer eens vergeten. Ik ben weer over mijn grenzen heen gegaan. Je voelt het aan alles, je had eerder moeten stoppen. Je had eerder nee moeten zeggen. Op dat moment is het veel lastiger om los te laten. Om weer bij te komen. Om je accu weer op te laden.

“Ik wou dat het anders was. Dat ik eerder mijn NEE kon horen. Maar loslaten is zo’n gedoe. Dat is iets lastigs, iets moeilijks. Ik merk vaak veel te laat dat ik eerder had moeten stoppen. Ik heb het gewoon niet door. Blijft dit zo? Kan het niet anders?”

Loslaten is niet moeilijk

“Geloof je het zelf? Ja, jij hebt makkelijk praten. jij bent al heel erg geoefend hierin.”

Ja, klopt. Ik heb al enorm hiermee kunnen oefenen. Maar daardoor heb ik wel allerlei verschillende manieren ontdekt die voor mij werken om los te laten. Het is superfijn om zo’n gereedschapskist te hebben waar je uit kunt halen wat op je dat moment nodig hebt. Wat op zo’n moment past. Tools om los te laten. En daar zijn er best veel van, heb ik ontdekt.

 • Makkelijke manieren die niet veel tijd kosten. Ideaal in situaties waarin je niet zomaar weg kan.
 • Manieren die helpen als ik wat meer tijd hebt, als ik het wat grondiger wil aanpakken.
 • De ene keer heb ik meer zin in schrijven.
 • De andere keer gebruik ik mijn ademhaling.
 • Een volgende keer heb ik nergens zin in, maar weet ik dat gewoon ouderwets opruimen helpt.
 • En er zijn momenten dat ik ritme en klank gebruik. Super fijn om los te laten.

Ontdek jouw favoriete manieren

Het mooie is dat er heel veel manieren zijn om los te laten. Het is z贸 fijn om een aantal manieren van loslaten tot je beschikking te hebben. Er is niet 1 manier die in alle situaties past. Er zijn allerlei manieren, er zijn allerlei mogelijkheden. En al die manieren zijn er ook voor jou.

Nou, eerlijk is eerlijk, niet allemaal. Er zijn manieren die je heel prettig zult vinden, jouw favoriete manieren. En er zijn manieren waar je veel minder mee hebt. En dat mag. Dat is het leuke van oefenen, van op ontdekkingstocht gaan. Je leert onderweg wat werkt voor jou en wat niet.

Maar nog belangrijker: je ontdekt dat je een te vol gevoel v贸贸r kunt zijn. Door actief aan de slag te gaan met hoe jij kunt loslaten, zul je merken ook minder snel vol te raken. Door oefenen met loslaten, met experimenteren, met ontdekken, voel je wat het effect is. Je ontdekt als het ware jouw handleiding, jouw plan van aanpak bij een (te) vol leven.

Ga je mee op ontdekkingstocht?

Pilot HSP Cursus Loslaten

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intu茂tie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Challenge LoslatenZegt je hart JA, ik wil ook meer ontdekken, experimenteren, oefenen met loslaten! Ja, ik wil mijn favoriete manieren vinden van loslaten! De quickfixes en de manieren waarvoor je meer tijd hebt. Ik wil een plan van aanpak hebben om meer los te laten.

Dan ben je van harte welkom om mee te doen met de pilot van de online HSP Cursus Loslaten.

Hoe het werkt:

 • Duur: 5 weken lang
 • Elke week: een filmpje over een manier van loslaten
 • De 5 thema’s van loslaten zijn: lucht, adem, reinigen, aanraken en klank
 • Met bijbehorende werkbladen
 • Start: maandag 9 mei
 • Einde: maandag 6 juni

Met 2 gratis extra bonussen:

 1. Live Q&A op mandag 13 juni voor al je vragen en het maken van jouw plan van aanpak, zodat jij makkelijk aan de slag kunt met jouw favoriete manieren van loslaten.
 2. Loslaatpakketje (per post) met pakjes die horen bij de 5 thema’s van de cursus.

De kosten voor deze pilot zijn nu slechts 12,50. (Dit wordt later een veel hoger bedrag.) Je krijgt hiervoor alle filmpjes, alle werkbladen, een live Q&A en een loslaatpakketje per post.

LET OP: Omdat het een pilot is, wil ik vragen om je feedback over de cursus te geven (wat was goed en wat kan verbeterd worden) 茅n aan het eind een testimonial/review te schrijven over wat de cursus jou gebracht heeft.

Ja, Marieke, ik doe mee met de pilot HSP Cursus Loslaten

Nieuwsgierig? Wil je meedoen?

Ja super leuk, dat je mee wilt doen. Meld je dan aan. Je kunt in de shop de pilotcursus bestellen via deze link. Dan ontvang je per mail begin mei de informatie over de Pilot HSP Cursus Loslaten.

Wil je eerst nog wat meer weten? Stuur me een berichtje via het contactformulier of mail naar info@mariekeophetstrand.nl

Ontdek jouw favoriete manier(en) van loslaten en doe mee met de pilot HSP Cursus Loslaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *