Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus LoslatenDeze cursus is een kadootje aan je zelf.”

HSP Cursus Maandje Minderen

Wat gaaf dat je interesse hebt in de cursus!

Je herkent het vast wel. Steeds weer ineens moe zijn en te weinig energie om de dingen te doen waar je zo blij van wordt. Die je energie geven. Aan het eind van de dag ontdekken, ja maar ik wilde dat en dat vandaag doen, waar ging het mis.

  • Loopt jouw leven ook zo snel vol met prikkels, indrukken, emoties en sferen, zodat je niet goed aan jezelf toe komt?
  • Is jouw energie-level vanuit het niets ineens laag? Is jouw batterij sneller dan je hoopt weer leeg?
  • Ervaar jij dat je te weinig me-time hebt, te weinig tijd om bij te komen en de dingen te verwerken? Laat staan om creatief te zijn?
  • Kom je niet toe aan de dingen die er voor jou toe doen? En zou je dat wel graag willen?

Herken je jezelf in deze vragen, maar heb je geen idee wat jouw antwoorden zijn? Wil je concreet aan de slag met handvatten, tips en inspiratie? Wil je op ontdekkingstocht wat en hoe op welke manier minderen voor jou werkt?

Dan is deze HSP Cursus voor jou!

Wat gaan we doen in deze cursus?Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten

In een hooggevoelig leven zit het in no time weer vol met prikkels en indrukken. Vaak weet je wel wát je moet doen om even los te laten, maar komt dat er in de waan van de dag niet van. Dan is het fijn om samen een aantal momenten te nemen en stil te staan om te kijken waarin jij kunt en wilt minderen. Preventief dus. Niet steeds loslaten of bijkomen omdat je zo vol zit. Maar zorgen dat de indrukken bij voorbaat minder worden. Dat scheelt tijd en dat scheelt energie. Die kun je dan weer aan leukere dingen besteden!

Je kunt overigens van alles minderen. Minder negatieve of beperkende gedachtes, minder afval, minder plastic, minder oude gewoontes, minder suiker, tarwe en/of bewerkt voedsel, minder spullen in huis, etc. Het is maar net waar jouw leven het meest vol mee is. Of waar jij het meest last van hebt. Je gaat kijken waar, op welk gebied jij wilt minderen. Het is aan jou waar je mee wilt starten die maand. Stap voor stap, één ding tegelijk aanpakken. Vervolgens ga je ontdekken op welke manieren dat kan.

Minderen in 5 stappen

Ik geef je tips en handvatten hoe dat te doen. Hoe het anders kan en wat je nog meer wilt. Ik heb ontdekt dat er veel overeenkomsten zijn met de 5 letters R die horen bij een zero waste levensstijl. Dat is een manier om te streven naar een leven met zo min mogelijk afval. Helemaal zero/nul afval hebben, kan bijna niet in onze samenleving. Maar ernaar streven, kan zeker. En dan merk je dat er steeds meer kan. Dat je je eigen grenzen steeds een beetje verder verlegd.

De 5 letters R staan voor: refuse, reduse, reuse, recycle en rot. Natuurlijk niet met het doel om na 5 weken cursus zero waste te gaan, maar we gaan er wel aan proeven. Op jouw manier, wat bij jou past, met jouw gekozen gebied waarop jij wilt minderen. Dat kan dus met spullen zijn, met plastic, maar ook met gedachtes, gewoontes. Ik help je eerst overzicht te maken over waar je leven vol mee is. Vervolgens kies je zelf een gebied, een ding, een gewoonte waarmee je aan de slag wil. En neem ik je stap voor stap mee hoe je dit kunt minderen. We gaan onderzoeken wat er is, hoe het werkt en hoe het anders kan. We gaan zeker ook doen.

Ik ben benieuwd waarin jij zou willen minderen en natuurlijk waar jij na 5 weken staat. Na dat maandje minderen. Maar pas op, want het kan verslavend werken. Voor je het weet zie je nog meer mogelijkheden om je leven makkelijker en lichter te maken. 😉 Dat is ook het leuke, je kunt steeds weer opnieuw die 5 stappen zetten met een nieuw thema waarin jij wilt minderen.

Hoe werkt de cursus?

Je krijgt 5 weken lang elke week een inspirerende mail met een mooie oefening, meditatie of creatieve opdracht. Je gaat ontdekken wat jij wil minderen en hoe dat kan. Je gaat dus minderen wat jou niet helpt in je hooggevoelig leven. En je gaat ook ontdekken waar jij blij van wordt en meer van wil in je hooggevoelig leven. Niet om het weer te vullen. Maar om meer van datgene te doen waar jij super blij van wordt. Dichter bij jezelf. Want daar heb je nu meer tijd voor en het geeft je veel energie.

Soms zul je denken: ‘oh ja, dat is ook zo’ of ‘die oefening ken ik’. Klopt, ik kan het wiel niet opnieuw uitvinden. Ik wil je meenemen naar mogelijkheden. Ik wil je vooral jouw mogelijkheden laten onderzoeken. Wat werkt voor jou? In jouw omgeving? Met jouw agenda?

“In mijn leven zit het te vol met … Waar ik heel erg blij van word en meer van wil, is …”

Met de mails heb je alle gegevens om aan de slag te gaan.

Ja, Marieke ik doe mee en bestel nu de cursus voor €12,50!

Ja, Marieke ik doe mee en bestel nu de cursus voor 12,50!

Wat levert deze cursus jou op?

Ik wil je iets vertellen hoe het mij vergaat als HSP’er. Ik ben zelf hooggevoelig en merk steeds weer hoe fijn het is om met minder spullen, (pieker) gedachtes, afval, plastic, etc te leven. Hierdoor help ik mezelf, maar zeker ook Moeder Aarde doordat ik daarmee ook mijn voetafdruk verklein. Is dat moeilijk? Nee, zeker niet als je stap voor stap gaat. Langzaam kun je zo op allerlei gebieden in je leven minderen. Het leven wordt er overzichtelijker van. Ik heb minder nodig en dat is ook weer fijn voor mijn portemonnee.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, HSP thema van de maandIk heb meer energie voor wat ik echt leuk vind, waar ik echt blij van word. Voor dat wat er voor mij toe doet. Bijvoorbeeld creatief bezig zijn, lekker en gezonde taarten bakken, geneeskrachtige planten in mijn tuin kweken en verwerken, meer spirituele me-time om me af te stemmen, te visualiseren of het creëren van mijn Healing Garden met duurzaam huis.

En zo’n lichter en overzichtelijker leven gun ik jou ook. Dat je stappen kunt zetten naar jouw wensen en dromen, naar waar jij naar verlangt. Dat lijkt nu misschien nog ver weg. Maar je kent het gezegde: ook de grootste reis begint met de eerste stap. Als iemand zijn doel heeft gehaald, wat dat doel ook is, is hij of zij altijd begonnen met het zetten van de eerste stap. En vervolgens de stap daarna te zetten en daarna. En dat gun ik jou ook. Laten we samen beginnen met stappen zetten.

Ons hooggevoelig leven zit snel vol. Dat zal altijd wel blijven en is oké. Dat is een kwestie van goed voor jezelf zorgen. Maar hoe gaaf is het om prikkels en indrukken ook te kunnen minderen. Om ze zelfs preventief te minderen.

Let’s do it!

Praktisch

  • De HSP Cursus duurt 5 weken.
  • Elke week een inspirerende mail met een oefening of opdracht om te minderen.
  • Er zijn filmpjes, werkbladen & audio, voor elk wat wils.
  • Je kiest zelf hoe kort of lang je met de opdrachten bezig bent. Ik daag je uit om uit te proberen wat er met jouw beschikbare tijd (of dat nu veel of weinig is), met jouw agenda, in jouw leven allemaal mogelijk is om te minderen.
  • Kosten? De cursus kost slechts 12,50! Dat is nog niet eens de prijs van één kop koffie of thee per week.

Ja, Marieke ik doe mee en bestel nu de cursus voor 12,50!

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya kalender, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards

Ja, maar …

* Ik weet al wat ik wil en hoe ik in mijn leven kan minderen. Prima, ga er mee door, probeer er meer van te doen. 🙂

* Ik heb echt geen tijd. Het is slechts een maandje en elke week krijg je een mail. Je kunt zelf bepalen wanneer je de opdrachten en oefeningen doet. En of je er meer of minder tijd voor uit trekt. Of de uitdaging aangaan en kijken wat je in het klein met bijvoorbeeld 5 of 10 minuten per dag al kunt doen.

* Het komt me nu niet uit? Er is nooit een perfect moment waarin het helemaal matcht met je agenda. Je kunt de uitdaging aangaan en kijken wat je wél kunt doen. Bovendien heb je altijd toegang tot de lessen.

* Ik ben helemaal niet hooggevoelig, hsp, hoogsensitief of hoe het ook mag heten. Kan ik dan toch meedoen? Ja, ook dan kun je meedoen. Het is voor iedereen fijn om te minderen. Maar als je hooggevoelig bent zit je leven nu eenmaal sneller vol. Omdat je veel meer registreert, opvangt, ziet, hoort, absorbeert ed dan aan niet hooggevoelig persoon. Minderen werkt ont-stressend. Overigens is 20% van de mensheid hooggevoelig, mogelijk hoor jij daar ook bij. Je bent niet voor niks op deze pagina belandt 😉

Ben jij klaar met een te vol leven?

En wil je het nu anders? Kortom, ben jij klaar voor minderen, voor uitdaging, plezier, verbinding, creativiteit en genieten? Dan ben je van harte welkom om mee te doen! Let’s change!

Ja, Marieke ik doe mee en bestel nu de cursus voor maar €12,50!

Ja, Marieke ik doe mee en bestel nu de cursus voor maar 12,50!

PS. Al die inspiratie om te minderen kan verslavend werken. 😉

Tot snel, Hartegroet Marieke /|\