Ubuntu betekent ik ben omdat wij samen zijn.

Zelfs mijn lijf voelt dat er een ander besturingsprogramma op mijn pc staat. Wat een stress.

Computerstress hoeft even niet meer.

Nee, het is niet zo dat ik aan mijn lijf voel wĂ©lk besturingsprogramma op mijn pc staat. Haha, dat zou wat zijn, dan kon ik meteen meedoen met het programma ‘Wedden dat’. Wat ik wel voel is: opluchting, ruimte, enorme dankbaarheid, een soort van schoner van binnen zijn. Ik ben een hoop computerstress kwijt en gister ontdekte ik dit ineens aan mijn lijf. Weer een reminder hoe hooggevoeligheid bij mij werkt.

Wat was de aanleiding voor al die stress?

Iets meer dan een maand geleden ontdekte ik dat Microsoft stopte met ondersteuning en updates voor Windows Vista (mijn oude systeem). Ik was dus steeds meer onbeschermd voor aanvallen, virussen ed, ondanks mijn internet security-pakket. Internet en email bleven steeds vaker langer hangen of crashte. Om daarna wel weer te herstellen, maar het voelde niet goed. Iets simpels als internetbankieren kon levensgevaarlijk zijn. Ik ben als een gek gaan zoeken naar alternatieven. Toen kwam de nieuwsbrief van Repaircafe Den Haag voor de 2e keer voorbij (dank jullie wel engelen): gratis Linux en Ubuntu op je pc of laptop laten zetten. Linux is open software. Iedereen kan er gebruik van maken en je hoeft je niet te registreren (dat is een ingang om op je pc of laptop binnen te komen ). Virussen hebben er geen vat op en het is snel.

Dus ik moest al mijn bestanden (documenten, foto’s, emails, favorieten) als back-up op een usb downloaden. Marieke en techniek gaan niet altijd goed samen. Wat een gedoe, wat een stress. Help mijn USB-stick is vol en daar kan toch best veel op. EĂ©n met een nog groter geheugen gehaald. Ik wist niet eens dat ze er waren van 32GB. Oke, back-uppen. Staat alles er op? Staat het er goed op? Ben ik niets vergeten? Hoe moet het met wachtwoorden? Oh, en mijn hele oude website, die moet veranderd, daar kan ik straks helemaal niet meer bij.  En dan ook nog weten dat je makkelijker hackbaar bent als je iets betaalt op internet. Kortom STRESS!

De dag van het Repair Café

Gister naar het Repair café, natuurlijk vol met zenuwen, want gaat alles wel goed? En natuurlijk ging alles niet soepel. Mijn nieuwe USB-stick met echt alles erop, werkte toch niet helemaal, slik. Bestanden niet te vinden, slik. Maar gelukkig was er een team van 3 man sterk die alles wisten van pc, USB, Linux, Ubuntu. Heel relaxt pakten ze probleem voor probleem aan en 2 uur later was het gefixt en had ik een open systeem, virusvrij met al mijn documenten, emails (inclusief wachtwoorden), etc.  Wat was ik blij.  Wat een rollercoaster. Er viel een last van me af. Dank jullie wel mannen van het Repair café. (PS. Zij doen dit in een vrije tijd en vragen slechts een donatie. Omdat ze het leuk vinden en graag helpen om spullen te kunnen repareren. Beter voor het milieu en voor elkaar. Jullie, mannen en vrouwen daar zijn Toppers!)

Eenmaal thuis een paar uur later, merkte ik aan mijn lijf dat ik een hoop stress kwijt was. Natuurlijk ik zal nog moeten wennen aan een nieuw systeem en zal ik veel wachtwoorden opnieuw moeten instellen op allerlei sites. Maar alleen de aanblik van de pc geeft al rust. Wetende dat mijn pc veilig is, snel gaat en alles goed afgelopen is. Dat voelt luchtiger, lichter en ook wel emotioneel. Ik voel letterlijk meer ruimte in mij en ik voel me schoner. Terwijl dat met de pc gebeurd is, maar dat werkt blijkbaar door in mij. En dat is voelbaar. Een voorbeeld van hoe hooggevoeligheid doorwerkt in mijn leven. En ook weer een eye-opener, Marieke je bent gevoeliger dan je door hebt. Ook als het gaat om iets dagelijks als een computer en de invloed daarvan op mij.

Herkenbaar? Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn met hooggevoeligheid en computerstress.

Verschil in kleuren scherm Windows en Ubuntu
Links zie je het scherm met Ubuntu, rechts met Windows. Ik vind het linkerscherm veel fijner, rustiger om naar te kijken. Alleen daarom is Ubuntu al prettig voor hooggevoeligen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *