Online Cursus Sprookje Schrijven

Ga jij het nieuwste sprookje schrijven?

Ze zeggen wel eens dat sprookjes, vroeger van mond tot mond doorverteld, niet meer zo gemaakt kunnen worden. De gebroeders Grimm en wat langer geleden ook Perrault (sprookjes van Moeder de Gans) hebben zelf geen sprookjes geschreven, maar alleen verzameld. Hans Christiaan Andersen is de eerste die zelf ook sprookjes heeft geschreven. En jij kan een van die nieuwe  sprookjesschrijvers zijn!

Sprookjes: het zijn schatten. Ze hebben een enorme rijkdom. Ze zitten vol symboliek en boren bewust of onbewust diepere lagen in de mens aan. Je kunt heerlijk je verbeelding, je fantasie de vrije loop laten gaan. Even lekker wegdromen in de wereld van sprookjes. Bijvoorbeeld meegaan met de held, lekker buh zeggen tegen de vijand, de heks, de rovers, de vis. Maar je kunt sprookjes ook op jezelf betrekken. Bijvoorbeeld wat doet de heks, de jager, de prins in jou? Hoe ziet jouw innerlijk kasteel of koekhuisje eruit? Wie of wat is het spinnewiel, de gelaarsde kat of de zeven dwergen in jouw leven? Jong of oud, iedereen kan op zijn niveau de wijsheid in sprookjes ervaren.

Ja Marieke, ik wil heel graag deze cursus bestellen!

Marieke op het Strand, Den Haag, HSP, hooggevoeligheid, sprookje schrijven, online cursus

Wat ga je leren in de cursus Sprookje Schrijven?

  • Je leert wat een sprookje tot een sprookje maakt. Er is namelijk verschil met een mythe, een sage, een legende, etc.
  • Je ontdekt hoe een sprookje in elkaar zit: welke fasen, welke elementen heeft een sprookje.
  • Je leert over het begin en het einde van een sprookje.
  • Je krijgt informatie over diverse vormen van symboliek in een sprookje.
  • Je leert over soorten sprookjes.

Hoe ziet de online cursus Sprookje Schrijven eruit?

– Je krijgt een format, een frame van de elementen van een sprookje. Jij kiest wat je daarvan wel of niet gaat gebruiken en gaat jouw sprookje steeds meer body geven. Je gaat allerlei details in je sprookje stoppen zoals symboliek zoals bijvoorbeeld kleur, getallen, voorwerpen, dieren en/of mensen. En op een gegeven moment voel je het sprookje is af.

– De cursus bestaat uit 3 delen. Je ontvangt 3 mails met daarin praktische informatie, opdrachten, documenten en werkbladen waarmee je direct aan de slag kunt.

– De eerste welkomstmail ontvang je nadat de betaling bevestigd is. In deze bevestiging zit ook de factuur van de cursus. Een kwartier daarna ontvang je de eerste mail met onderdeel 1 van de cursus. En kun je beginnen. De volgende 2 mails ontvang je steeds 3 weken later. Uiteraard mag je je eigen tempo bepalen. Je mag er veel langer over doen dan deze weken. Dat is aan jou. De ervaring leert dat je soms je sprookje even moet wegleggen, alles even moet laten bezinken voor je weer verder kunt.

– Het gaat vooral om het plezier van het maken, het proces van het creĂ«ren van je sprookje. Van mooie oplossingen vinden voor de problemen of uitdagingen die jouw hoofdpersoon onderweg tegenkomt.

Let op: De cursus gaat niet over foutloos Nederlands schrijven. Ik ga je geen spelling leren. Het is ook geen cursus verhalen schrijven. Vooral het plezier, de lol van het creëren van een sprookje dat staat voorop. En natuurlijk bied ik je een format waarin je leert hoe je een sprookje kunt schrijven. Ik geef je tips en mogelijkheden om jouw sprookje nog meer te laten schitteren.

Marieke op het Strand, Den Haag, HSP, hooggevoeligheid, sprookje schrijven, online cursus

Tijdens het schrijven van mijn sprookje heb ik gemerkt dat je in en met je sprookje meegroeit. Ik had een paar ideeĂ«n die ik in het sprookje wilde. En onderweg merkte ik dat sommige dingen niet werkte en dat het anders moest. Voor wie het leuk vindt, mijn sprookje Het Gouden Muntstuk kun je terug lezen.  Je ziet dat je op de site van beleven.org jouw sprookje zelfs kunt laten plaatsen als je dat wilt.

Ben jij klaar voor de fascinerende wereld van de sprookjes?

Ben jij klaar om je eigen sprookje te gaan schrijven? Je bent van harte welkom!

De Online cursus Sprookje Schrijven kost €47.

Is dit wat je wilt? Klik dan op onderstaande button en meld je  aan!

Ja, ik wil meedoen met de online cursus Sprookje Schrijven!

Welkom in de wereld van de sprookjes!

 

Ik wens je heel veel plezier met het schrijven van jouw sprookje!