Online cursus HSP: heel de natuur in jou – voor meer rust en ruimte in je leven

 • Ben jij hooggevoelig (of heb je het net ontdekt) en verzuip je soms in alle prikkels die op je afkomen?
 • Zit je hoofd vol met indrukken?
 • Vind je het lastig om te zakken in je lijf?
 • Wil je makkelijker kunnen gronden?
 • Kom je te weinig aan jezelf toe?
 • Wil je gewoon meer rust en ruimte in je leven?
 • Wil je meer verbinding met wie jij werkelijk bent? Met jouw eigen natuur?
 • Wil je letterlijk en figuurlijk stappen gaan zetten?

De Natuur in mij, snoeien doet groeien, Marieke op het strand, online cursusHerken je jezelf in deze vragen, maar heb je geen idee wat jouw antwoorden zijn? Wil je concrete handvatten, tips en inspiratie? Dan is deze online cursus  iets voor jou. Je krijgt inzicht en overzicht: dit werkt wel, dit kan ik op deze manier makkelijk aanpassen, dit werkt niet. Het geeft een handleiding waar je steeds naar terug kunt gaan. Het gaat je zoveel rust en creativiteit geven. Je komt dichterbij je zelf, dichter bij de natuur in jou.

Deze cursus is een kadootje aan je zelf.”

Wat gaan we doen in deze online cursus?

In 6 weken (met 1 rustweek) krijg je elke week 3 opdrachten met een mooie oefening, meditatie of creatieve opdracht in de mail. Sommige oefeningen zijn voor buiten en andere zijn  voor binnen. Door de opdrachten ga je ontdekken waar jij blij van wordt, waar je meer van wil en hoe je dit in jouw leven meer kunt toepassen. Door de 5 stappen ontdek je hoe je makkelijker meer rust en ruimte in jouw leven een plek kunt geven.

Ik wil je meenemen naar jouw mogelijkheden. Waar word jij blij van? Wat werkt voor jou? In jouw omgeving? Met jouw agenda? In jouw leven? Aan het eind van deze online cursus heb je concrete handvatten en tips hoe jij je meer rust en ruimte in je leven kunt creëren. Hoe jij je meer in en met de natuur kan verbinden, hoe de natuur voor jou werkt.

“Ik word happy als ik …”

Mocht je ervaringen, inzichten, resultaten of vragen willen delen, dan kan dat per mail naar mij of in de besloten FB groep. Samen met een groep iets doen (ook als de ander aan de andere kant van Nederland of zelfs de wereld woont), is nu eenmaal leuker dan alleen.

Wat levert de online cursus ‘HSP- heel de natuur in jou’ me op?

De online cursus  geeft je een concreet stappenplan met kant en klare oefeningen die je kunt doen om meer rust en ruimte  in je leven te creëren. Zowel door meer naar buiten te gaan als de natuur meer een plek in huis te geven.

 • Je leert manieren om jezelf te gronden, om je hoofd makkelijker leeg te maken en te ontstressen van prikkels en indrukken die je dagelijks opdoet.
 • Je ontdekt wat jijzelf en jouw lijf echt nodig hebben, waardoor je bewuster keuzes kunt maken in je hooggevoelige leven.
 • En je leert jezelf weer opladen.
 • Er ontstaat meer verbinding met je zelf, met je eigen natuur en met wie jij ten diepste bent.
 • Je ontdekt op welke manier de natuur jou kan helpen, kan helen.
 • En je ontdekt hoe jij veel meer van die natuur in je leven kunt halen.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscodeWelkom op aarde. En welkom heel de natuur in jou.

Ja, ik bestel nu het Basis-pakket!

Ja, ik bestel nu het VIP-pakket!

Voor wie is deze cursus wel en niet geschikt?

Deze online cursus is geschikt voor mensen die nog maar kort weten dat ze hooggevoelig zijn en niet goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan. En voor mensen die dit al even weten, maar ervaren dat ze te weinig tijd voor zichzelf hebben. Het gevolg is dat je dan vol raakt, moe en gestrest wordt, dat je verder af raakt van wie je werkelijk bent en amper weet wat je eigenlijk zou willen. De cursus gebruikt de spiegel van de natuur, diverse creatieve oefeningen en visualisaties. Heb je niets met meditaties, met creativiteit of spiritualiteit en wil je al helemaal de natuur niet in (als er ivm Corona een lockdown komt, kan het zijn dat je dit tijdelijk niet mag), dan kun je beter een andere cursus gaan zoeken. 😉 Dan ben je niet geschikt voor deze cursus. 😉

De online cursus is geschikt voor mensen die willen doen, die bereid zijn dieper in zichzelf te kijken en die stappen willen zetten. Het hoeft niet allemaal in 1 keer, het mag stapje voor stapje. Want dan leidt het tot overzicht, tot inzicht, tot een handleiding wat bij jou en jouw leven past. Wat je telkens weer kunt raadplegen en inzetten. De cursus is niet geschikt voor mensen die liever achterover leunen en denken oh ja dat is een leuke oefening, maar vervolgens er niets mee doen. Dan ga je jouw doel om meer rust en ruimte creëren, niet halen.

Waarom geef ik deze cursus?

Ik ben zelf hooggevoelig en merk dat het heel fijn is om in of met de natuur bezig te zijn. Het grondt, ontstresst, laadt op en werkt helend. Maar soms is het zo vol of druk in mijn leven dat ik er niet aan toe kom. En daar baal ik wel eens van. Hoe kan dat anders?

Ik ben vooral dingen gaan uitproberen, om me heen gaan kijken. En dan blijkt er -gelukkig- veel te kunnen. En dat wil ik jullie ook laten ontdekken en ervaren. Het liefst zou ik iedereen mee naar buiten willen nemen: kom en ervaar wat de natuur met je doet! Maar dat wordt een beetje volle cursus met nog 16 miljoen mensen.

In de zomer van 2017 heb ik de challenge ‘Verbind Je Met Je Eigen Natuur’ georganiseerd en daaruit is de verdiepende cursus ontstaan om je te laten ervaren hoe de natuur nog veel meer in jou werkt. Net als in de challenge ga je zelf de natuur in of haal je de natuur naar binnen, je huis in. Je gaat in ieder geval met de natuur aan de slag, gewoon omdat natuur op zich al helpend en helend is. Hoewel de kans groot is dat je niet gelijk met anderen de cursus start, zijn er zeker weken waarin andere deelnemers ook de natuur in gaan op hun ontdekkingstocht. Waarschijnlijk met een ander weekthema en een andere oefening, maar zo ontstaat wel verbinding met elkaar.

Wat houdt de online cursus ‘HSP- Heel de natuur in jou’ in?

– 6 weken lang krijg je elke week (5 weken mails en een rustweek na de 4e week) drie opdrachten en oefeningen om te doen. De mails stuur ik je op dinsdag, donderdag en zaterdag. Het hele pakket bestaat uit 35 tips, oefeningen, opdrachten en meditaties.

– Er zit een opbouw in de oefeningen en opdrachten, namelijk: ik ben, gronden, ontstressen/loslaten, opladen en verbinden. De elementen aarde, water, vuur, lucht en ook ether krijgen een belangrijke plek. Verder komen de vier seizoenen, het medicijnwiel en ook krachtdieren aan bod.

– Elke week heeft zijn eigen thema.

 1. Ik ben (vorm cirkel, wie ben ik?, ik-kracht, opdracht met natuur).
 2. Gronden (waar en wat is natuur voor mij?, grondingsoefening, opdracht met natuur).
 3. Loslaten/opschonen (ademhaling, loslaat/opschoon-meditatie, opdracht met natuur).
 4. Opladen (schrijven, oplaad-meditatie, opdracht met natuur).
 5. Verbinden (handleiding/toekomst, bekrachtigen, opdracht met natuur).

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen.– Er zijn 2 manieren om aan deze online cursus mee te doen: Basis-Pakket of VIP-Pakket. Wil je lekker zelf aan de slag? Kies dan het Basis Pakket. Wil je grootser groeien en 1 op 1 begeleiding van mij erbij, kies dan het VIP Pakket. Speciaal voor wie nog dieper wil duiken krijgt twee keer een 1-op-1 coaching (via skype of natuurcoaching zodra dat ivm Corona weer kan). We kunnen bijvoorbeeld tijdens de 6 weken twee keer coaching in plannen of we kunnen een keer tijdens de cursus plannen en een keer als evaluatie erna.

– De rustweek is na de vierde week. Het is fijn dat er na 4 weken opdrachten even een week niets hoeft, dat er geen opdrachten zijn. Er mag van alles, bijvoorbeeld een opdracht inhalen of juist nog een keer doen, omdat die zo leuk was. Doe vooral wat voor jou deze week goed voelt.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen.– Je kunt veilig en makkelijk betalen via iDeal of Bancontact/Mister Cash (voor mensen in België). Wil je VIP Pakket in 2 termijnen betalen, stuur dan even een mail en ik maak het in orde voor je.

Wanneer start de cursus?

De online cursus ‘HSP- Heel de natuur in jou’ kun je starten op elk gewenst moment. Je doet het zelf, wanneer het jou uitkomt, in je eigen tempo. Wel zo makkelijk. Op het moment dat je je aanmeldt, krijg je een bevestigingsmail en erna een mail met alle informatie over de cursus, zodat je weet wat er gaat komen en waar je aan toe bent. Daarna ontvang je op dinsdag de eerste mail in je inbox met opdracht 1 van week 1 en kun je starten met het stappenplan voor meer rust en ruimte in je leven. Zo makkelijk is het.

Op het moment dat je je aanmeldt, krijg je een mail ter bevestiging van je aanmelding. Vervolgens krijg je een kwartier later een mail met alle informatie vooraf aan de cursus. Daarna ontvang je op dinsdag de eerste mail in je inbox met opdracht 1 van week 1 en kun je starten met het stappenplan voor meer rust en ruimte in je leven.

Vergelijk de 2 pakketten:

Basis – Pakket

VIP – Pakket

-> 6 weken online cursus (met 1 rustweek), elke week 3 opdrachten per mail

-> 6 weken online cursus (met 1 rustweek), elke week 3 opdrachten per mail

 

-> Extra 1:   2 sessies 1-op-1 zoom of coachsessie buiten (min. 1,5 uur) voor jouw specifieke vraag of situatie

 

-> Extra 2:   Boek ‘Groen leven doet je goed’

-> Nu slechts 77 euro! (incl BTW)

-> Nu slechts 277 euro! (incl BTW)

 

LET OP: Ook in 2 termijnen van 145 euro te betalen.

Ja, ik bestel nu het Basis-pakket Ja, ik bestel nu het VIP-pakket!

Betalwijze, Marieke op het strand, Happy HSP

De 1-op-1 coachings gaan via zoom/videobellen via internet of fysiek buiten bijvoorbeeld in en om Den Haag (zodra dit weer kan en de Corona maatregelen voorbij zijn). Woon je verder weg en maakt je hart toch een sprong om grootser te groeien? Mail me dan zeker even. Misschien zijn er meer mensen uit dezelfde regio en kan ik een aantal mensen 1-op-1 op dezelfde dag coachen ergens onderweg. Of is het te combineren met een afspraak die toch al stond. Je weet nooit hoe er ineens toch mogelijkheden zijn waar we nu nog niet aan denken. 🙂

PS. Er zijn werkgevers die een bepaald budget begroot hebben voor hun werknemers om te besteden aan cursussen rondom vitaliteit/persoonlijke ontwikkeling. Wellicht is je werkgever bereid om een deel of geheel de cursus ‘HSP-Heel de natuur in jou’ te betalen. Vraag dan even naar de prijzen voor organisaties.

Wat heb je nodig voor deze online cursus?

 1. een pc of smartphone om de mails te kunnen lezen, de filmpjes te zien en de audio te horen
 2. kleurpotloden & een wit potlood
 3. wit papier om op te tekenen of de werkbladen te printen & een zwart vel papier
 4. tijdschriften waar in geknipt mag worden, een schaar en lijm
 5. materiaal uit de natuur (dat verzamelen we tijdens de cursus)
 6. eventueel een notitieboekje

Ja maar,…

* Ik weet al wat ik wil en hoe ik bij die natuur kan komen. Prima, ga er mee verder, probeer er meer van te doen. Wellicht is het fijn om dit met een pakket concrete oefeningen en opdrachten te doen. Of zelfs extra begeleid door mij.

* Ik heb echt geen tijd door de week. In de online cursus krijg je 3 keer in de week (dinsdag, donderdag en zaterdag) een mail met de opdrachten die je ook met weinig tijd kunt doen. Er zitten vrije dagen tussen de opdrachten, zodat je ermee kunt schuiven naar momenten dat het beter uitkomt. Je zou natuurlijk ook de uitdaging aan kunnen gaan en kijken wat je in het klein met bijvoorbeeld 10 minuten 3 keer in de week aan natuur kunt doen.

* Het komt me nu niet uit, kan het bijvoorbeeld 2 weken later? Ja, je kunt zelf bepalen wanneer je start. Besef wel, dat er nooit een perfect moment is waarin het helemaal matcht met jouw agenda. Je kunt in de online cursus overigens makkelijk de dagen wel wat opschuiven en de opdrachten op andere momenten doen.

* Ik ben helemaal niet hooggevoelig, hsp, hoogsensitief of hoe het ook mag heten. Kan ik dan toch meedoen? Ja, dan kun je meedoen, omdat het voor iedereen fijn is om meer in of met de natuur te zijn. Maar als je hooggevoelig bent is de rust die de natuur geeft extra fijn en ontstressend.  Ik richt me dan ook met name op hooggevoelige personen. Overigens is 20% van de mensheid hooggevoelig, mogelijk hoor jij daar ook bij. Je bent niet voor niks op deze pagina belandt 😉

Eerdere reacties van deelnemers

(ook van de eerder gegeven challenge):

 • “Ik heb nog meer inzicht hoe nodig ik de natuur heb en hoe ze mij kan helpen.’
 • “Door bezig te zijn in de natuur en die te gebruiken kreeg ik meer inzicht en ontspanning.’
 • “Door de verschillende oefeningen voelde ik me dichterbij de natuur staan en dat geeft rust.’
 • “De verdiepingsmogelijkheden zijn fijn!’

Aanmelden

Zegt je hart meteen ja en wil je meedoen om de online cursus ‘HSP-Heel de natuur in jou’ nog meer te verbeteren, dan ben je van harte welkom.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen. Ja Marieke, ik wil het Basis-Pakket bestellen!

 

 

 

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen. Ja Marieke, ik wil het VIP-Pakket bestellen!

 

 

 

Wil je eerst nog meer weten over deze online cursus? Wil je even sparren wat voor jou het beste pakket is? Mail of bel me even. Dan gaan we samen kijken of de cursus nu bij jou past.

Hartegroet, Marieke

“Gun jezelf een paar mooie momenten in de week voor jezelf, tijd voor de verbinding met jouw natuur.  Start met zaaien, ga samen bloeien en nog grootser groeien. En ga vooral genieten!”

 

LET OP: Eerder heette deze online cursus ‘Happy HSP ~ voor meer rust en ruimte’. Maar aangezien er al een bedrijf was met deze naam, heb ik de naam van de online cursus vervangen door ‘Heel de natuur in jou ~ voor meer rust en ruimte’. Het gaat om precies dezelfde online cursus met dezelfde praktische tips, opdrachten en meditaties voor hooggevoelige mensen. In de filmpjes van de cursus spreek ik dus nog van de cursus Happy HSP.

Voel je een JA, dan ben je van harte welkom om mee te doen. <3