Online cursus HSP: heel de natuur in jou – voor meer rust en ruimte in je leven

 • Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn, Healing Garden, helend veld, Healing Garden sessie, healing garden coaching, challenge, Verbind je met de natuur in jou, natuurpiramideBen jij hooggevoelig en verzuip je soms in alles wat op je afkomt?
 • Zit je teveel in je hoofd?
 • Hol je maar door en lukt het je niet om voldoende rustmomenten te vinden?
 • Kom je te weinig aan jezelf toe?
 • Wil je meer verbinding met wie jij werkelijk bent?

Herken je jezelf in deze vragen, maar heb je geen idee wat jouw antwoorden zijn? Wil je concrete handvatten, tips en inspiratie? Dan is deze online cursus iets voor jou. Je krijgt inzicht en overzicht: dit werkt wel, dit kan ik op deze manier makkelijk aanpassen, dit werkt niet. Het geeft een handleiding waar je steeds naar terug kunt gaan. Samen met de natuur. Het gaat je zoveel rust en creativiteit geven. Je komt dichterbij je zelf, dichter bij de natuur in jou.

Deze cursus is een kadootje aan je zelf.”

Wat gaan we doen in deze online cursus?

In 6 weken (met 1 rustweek) krijg je elke week 3 opdrachten met een mooie oefening, meditatie of creatieve opdracht in de mail. Sommige oefeningen zijn voor buiten en andere zijn voor binnen. Door de opdrachten ga je ontdekken waar jij blij van wordt, waar je meer van wil en hoe je dit in jouw leven meer kunt toepassen. Door de 5 stappen ontdek je hoe je makkelijker meer rust en ruimte in jouw leven een plek kunt geven. Op die manier ontvang je in t

Ik wil je meenemen naar jouw mogelijkheden. Waar word jij blij van? Wat werkt voor jou? In jouw omgeving? Met jouw agenda? In jouw leven?

Aan het eind van deze online cursus heb je in totaal 35 tips, oefeningen, opdrachten en meditaties ontvangen. En heb je concrete handvatten en tips hoe jij samen met de natuur meer rust en ruimte in je leven kunt creëren. Een super waardevolle handleiding hoe jij je meer in en met de natuur kan verbinden en ga je ontdekken hoe de natuur voor jou werkt.

“Ik word happy als ik …”

Wat levert de online cursus ‘HSP- heel de natuur in jou’ me op?

De online cursus geeft je een concreet stappenplan met kant en klare oefeningen die je kunt doen om meer rust en ruimte  in je leven te creëren. Zowel door meer naar buiten te gaan als de natuur meer een plek in huis te geven.

 • Je leert manieren om jezelf te gronden, om je hoofd makkelijker leeg te maken en te ontstressen van prikkels en indrukken die je dagelijks opdoet.
 • Je ontdekt wat jijzelf en jouw lijf echt nodig hebben, waardoor je bewuster keuzes kunt maken in je hooggevoelige leven.
 • En je leert jezelf weer opladen.
 • Er ontstaat meer verbinding met je zelf, met je eigen natuur en met wie jij ten diepste bent.
 • Je ontdekt op welke manier de natuur jou kan helpen, kan helen.
 • En je ontdekt hoe jij veel meer van die natuur in je leven kunt halen.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscodeWelkom op aarde. En welkom heel de natuur in jou.

Ja, ik bestel nu het Basis-pakket van de online cursus voor 47 euro!

Voor wie is deze cursus wel en niet geschikt?

Deze online cursus is geschikt voor hooggevoelige mensen die weten dat ze hooggevoelig zijn, maar het niet lukt om ruimte voor zichzelf te creëren. Of het eventjes volhouden om voldoende rustmomenten in te bouwen om erna weer te verzanden door de druk van er nog allemaal meer moet. Je ervaart dat je te weinig tijd voor jezelf hebt, terwijl dat wel hard nodig is. Het gevolg is dat je vol raakt, moe en gestrest wordt. Dat je verder af raakt van wie je werkelijk bent en amper weet wat je eigenlijk zou willen…

De online cursus is geschikt voor mensen die willen doen, die bereid zijn dieper in zichzelf te kijken en die stappen willen zetten. Het hoeft niet allemaal in 1 keer, het mag stapje voor stapje. Want dan leidt het tot overzicht, tot inzicht, tot een handleiding wat bij jou en jouw leven past. Wat je telkens weer kunt raadplegen en inzetten.

De cursus gebruikt de spiegel van de natuur, diverse creatieve oefeningen en visualisaties. Heb je niets met meditaties, met creativiteit of spiritualiteit en wil je al helemaal de natuur niet in, dan kun je beter een andere cursus gaan zoeken. 😉

De cursus is ook niet geschikt voor mensen die liever achterover leunen en denken oh ja dat is een leuke oefening, maar vervolgens niets doen. Dan ga je jouw verlangen, jouw doel niet halen.

Waarom geef ik deze cursus?

Ik ben zelf hooggevoelig en merk dat het heel fijn is om in of met de natuur bezig te zijn. Het grondt, ont-stresst, laadt op en werkt helend. Maar soms is het zo vol of druk in mijn leven dat ik er niet aan toe kom. En daar baal ik wel eens van. Hoe kan dat anders?

Ik ben vooral dingen gaan uitproberen, om me heen gaan kijken. En dan blijkt er -gelukkig- veel te kunnen. En dat wil ik jullie ook laten ontdekken en ervaren.

Wat houdt de online cursus ‘HSP- Heel de natuur in jou’ in?

– 6 weken lang krijg je elke week (5 weken mails en een rustweek na de 4e week) drie opdrachten en oefeningen om te doen. De mails stuur ik je op dinsdag, donderdag en zaterdag. Het hele pakket bestaat uit 35 tips, oefeningen, opdrachten en meditaties.

– Er zit een opbouw in de oefeningen en opdrachten, namelijk met de thema’s: ik ben, gronden, loslaten/opschonen, opladen en verbinden. De elementen aarde, water, vuur, lucht en ook ether krijgen een belangrijke plek. Verder komen de vier seizoenen, het medicijnwiel en ook krachtdieren aan bod.

– Elke week heeft zijn eigen thema.

 1. Ik ben (vorm cirkel, wie ben ik?, ik-kracht, opdracht met natuur).
 2. Gronden (waar en wat is natuur voor mij?, grondingsoefening, opdracht met natuur).
 3. Loslaten/opschonen (ademhaling, loslaat/opschoon-meditatie, opdracht met natuur).
 4. Opladen (schrijven, oplaad-meditatie, opdracht met natuur).
 5. Verbinden (handleiding/toekomst, bekrachtigen, opdracht met natuur).

– Je kunt deze online cursus mee doen met het Basis-Pakket. Gewoon lekker zelf aan de slag aan de slag? Nu voor slechts 47 euro!

Ja, Marieke ik wil heel graag het basispakket van de online cursus bestellen!

– De rustweek is na de vierde week. Het is fijn dat er na 4 weken opdrachten even een week niets hoeft, dat er geen opdrachten zijn. Er mag van alles, bijvoorbeeld een opdracht inhalen of juist nog een keer doen, omdat die zo leuk was. Doe vooral wat voor jou deze week goed voelt.

– Mocht je ervaringen, inzichten, resultaten of vragen willen delen, dan kan dat per mail naar mij.

– Je kunt veilig en makkelijk betalen via iDeal of Bancontact/Mister Cash (voor mensen in België).Betalwijze, Marieke op het strand, Happy HSP

Ps. Heb je mee gedaan met de challenge ‘Verbind je met de Natuur in Jou, dan is dit een verdiepende cursus voor jou. Je gaat ervaren hoe de natuur nog veel meer in jou werkt. Net als in de challenge ga je zelf de natuur in of haal je de natuur naar binnen, je huis in. Je gaat op andere manieren met de natuur aan de slag. Omdat natuur zelf al helpend en helend is.

Wat heb je nodig voor deze online cursus?

 1. een pc of smartphone om de mails te kunnen lezen, de filmpjes te zien en de audio te horen
 2. kleurpotloden & een wit potlood
 3. wit papier om op te tekenen of de werkbladen te printen & een zwart vel papier
 4. tijdschriften waar in geknipt mag worden, een schaar en lijm
 5. materiaal uit de natuur (dat verzamelen we tijdens de cursus)
 6. eventueel een notitieboekje

Wanneer start de cursus?

De online cursus ‘HSP- Heel de natuur in jou’ kun je starten op elk gewenst moment. Je doet het zelf, wanneer het jou uitkomt, in je eigen tempo. Wel zo makkelijk. Op het moment dat je je aanmeldt, krijg je een bevestigingsmail en erna een mail met alle informatie over de cursus, zodat je weet wat er gaat komen en waar je aan toe bent. Daarna ontvang je op dinsdag de eerste mail in je inbox met opdracht 1 van week 1 en kun je starten met het stappenplan voor meer rust en ruimte in je leven. Zo makkelijk is het.

Op het moment dat je je aanmeldt, krijg je een mail ter bevestiging van je aanmelding. Vervolgens krijg je een kwartier later een mail met alle informatie vooraf aan de cursus. Daarna ontvang je op dinsdag de eerste mail in je inbox met opdracht 1 van week 1 en kun je starten met het stappenplan voor meer rust en ruimte in je leven.Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen.

“Gun jezelf een paar mooie momenten in de week voor jezelf, tijd voor de verbinding met jouw natuur.  Start met zaaien, ga bloeien en nog grootser groeien. En vooral genieten!”

Ja maar,…

* Ik weet al wat ik wil en hoe ik bij die natuur kan komen. Prima, ga er mee verder, probeer er meer van te doen. Wellicht is het fijn om dit met een pakket concrete oefeningen en opdrachten te doen.

* Ik heb echt geen tijd door de week. In de online cursus krijg je 3 keer in de week (dinsdag, donderdag en zaterdag) een mail met de opdrachten die je ook met weinig tijd kunt doen. Er zitten vrije dagen tussen de opdrachten, zodat je ermee kunt schuiven naar momenten dat het beter uitkomt. Je zou natuurlijk ook de uitdaging aan kunnen gaan en kijken wat je in het klein met bijvoorbeeld 10 minuten 3 keer in de week aan natuur kunt doen.

* Het komt me nu niet uit, kan het bijvoorbeeld 2 weken later? Ja, je kunt zelf bepalen wanneer je start. Besef wel, dat er nooit een perfect moment is waarin het helemaal matcht met jouw agenda. Je kunt in de online cursus overigens makkelijk de dagen wel wat opschuiven en de opdrachten op andere momenten doen.

* Ik ben helemaal niet hooggevoelig, hsp, hoogsensitief of hoe het ook mag heten. Kan ik dan toch meedoen? Ja, dan kun je meedoen, omdat het voor iedereen fijn is om meer in of met de natuur te zijn. Maar als je hooggevoelig bent is de rust die de natuur geeft extra fijn en ontstressend.  Ik richt me dan ook met name op hooggevoelige personen. Overigens is 20% van de mensheid hooggevoelig, mogelijk hoor jij daar ook bij. Je bent niet voor niks op deze pagina belandt 😉

Eerdere reacties van deelnemers

(ook van de eerder gegeven challenge):

 • “Ik heb nog meer inzicht hoe nodig ik de natuur heb en hoe ze mij kan helpen.’
 • “Door bezig te zijn in de natuur en die te gebruiken kreeg ik meer inzicht en ontspanning.’
 • “Door de verschillende oefeningen voelde ik me dichterbij de natuur staan en dat geeft rust.’
 • “De verdiepingsmogelijkheden zijn fijn!’

Aanmelden

Zegt je hart meteen ja en wil je meedoen om de online cursus ‘HSP-Heel de natuur in jou’ nog meer te verbeteren, dan ben je van harte welkom.

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, Tzolkin, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen. Ja Marieke, ik wil het Basis-Pakket bestellen!

 

 

 

Wil je eerst nog meer weten over deze online cursus? Stuur me een berichtje of mail me. Dan gaan we samen kijken of de cursus nu bij jou past.

LET OP: Eerder heette deze online cursus ‘Happy HSP ~ voor meer rust en ruimte’. Maar aangezien er al een bedrijf was met deze naam, heb ik de naam van de online cursus vervangen door ‘Heel de natuur in jou ~ voor meer rust en ruimte’. Het gaat om precies dezelfde online cursus met dezelfde praktische tips, opdrachten en meditaties voor hooggevoelige mensen. In de filmpjes van de cursus spreek ik dus over de cursus Happy HSP.

Voel je een JA, dan ben je van harte welkom om mee te doen. <3

Hartegroet, Marieke

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, Intuïtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn, Healing Garden, helend veld, Healing Garden sessie, healing garden coaching, challenge, Verbind je met de natuur in jou, natuurpiramidePs. Wil je naast deze online cursus ook 1 op 1 begeleiding van mij erbij? Dan is er het VIP Pakket voor 197 (ook in 2 termijnen te betalen). Speciaal voor wie nog dieper wil duiken, krijgt dan 2 keer een 1-op-1 coaching (1,5 uur via zoom). Tijdens de 6 weken kunnen we bv twee keer coaching in plannen of we kunnen een keer tijdens de cursus plannen en een keer als evaluatie erna.

Je weet nooit hoe er ineens toch mogelijkheden zijn waar we nu nog niet aan denken.”