Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden.

Stekjes planten met energie 🌿

SPIRI WIRI WOENSDAG ~ Stekjes planten met behulp van energie 🌿

De afgelopen week heb ik tijd genomen om stekjes bessenstruiken in mijn stadstuin te planten. En ook dat kan met energie. 💚

Ik had bij Pluk Den Haag stekjes kruisbes en witte aalbes gekocht. (Eh ja, in verband met Corona zijn ze dicht, maar als je iets wilt kopen, dan wil Gabriella van der Linden van het winkeltje gerust een datum prikken om de winkel speciaal voor jou open te zetten. Het winkeltje staat vol met leuke dingen om duurzaam te leven ♻️, zelf je oogst te verwerken, weckpotten, biologisch zaad, natuurlijke pokon, houten knopen, maar ook kant en klare jam, chutney en natuurlijk de planten voor in je de tuin.)

De beste plek

De bessenstruikjes hadden meerdere stekjes en ik kon ze dus splitsen. Ik had opgezocht waar welke bes ongeveer wil staan. Ik heb een hele grote boom 🌳 en dus veel halfschaduw in mijn tuin. En een grote betonnen schutting aan de schaduwkant (wel handig om struiken langs omhoog te leiden). En ze willen ook 1,5 meter uit elkaar staan, hoe corona vriendelijk. Vervolgens ben ik met mijn pendel naar plekken in mijn tuin gegaan om aan het plantje te vragen waar het het liefste wil staan.

Dat kan zijn omdat ie daar het beste groeit. Het kan zijn omdat ie daar de meeste oogst geeft. Of omdat de plant daar het minst last van ziektes en schimmels heeft. Het kan van alles zijn, maar in ieder geval wat in het hoogste goed is (voor de plant en erna een beetje voor mij . Je houdt de plant vast of wijst ernaar en vraagt de pendel: is dit de beste plek voor deze plant. De pendel zegt vanzelf ja of nee. (Misschien leuk om daar een keer een filmpje van te maken).

Hulp van deva’s en het geven van reiki

Als de plek eenmaal gevonden is, dan graaf ik een gat. Ik stop wat bladcompost (verzameld in de herfst in mijn bladbak 🍁) inclusief wormen (ieeuw, ieeuw, greep ik ze bijna beet, erg fijn dat er handschoenen zijn) en wat bio potgrond in het gat. Ik zet het plantje erin, duw de grond terug en stamp het een beetje aan, zodat het stevig staat. Vervolgens vraag ik de deva’s van de plant of ze de plant willen helpen met groeien. 🧚‍♀️ En ik hou mijn handen boven de plant en geef ze wat reiki. Reiki geef ik aan mezelf, aan de kat, aan vrienden die dat kunnen gebruiken (altijd met toestemming) en kan dus ook aan planten. Ik doe niet iets speciaals, ik stem me af op de plant waarop ik me richt en het gaat vanzelf. Erna geef ik ze water.

Erna wat extra licht geven

Later op de boombank zittend met een bak thee, dacht ik ik kan de stekjes ook nog wat licht geven. Ik heb een buis om elke plant gevisualiseerd, iets breder dan de plant, iets hoger dan de plant en iets dieper dan de plant is. Vervolgens visualiseer ik daar het licht van bijvoorbeeld de zon doorheen. ☀️ Net zoals ik dat fijn vind om te doen bij mezelf, kan dat ook met dieren en planten.

En nu is het afwachten. Af en toe nog wat energie geven als ik eraan denk. De jonge bladeren van bijvoorbeeld braam kan ik gebruiken voor thee, maar ook om tinctuur van te maken (goed bij lage weerstand). En later in het jaar hoop ik natuurlijk op grote oogst van braam, kruisbes, wijnbes, aalbes en framboos…😍

-> Hoe zet jij planten in je tuin? Gebruik jij daar energie bij? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Laat gerust je reactie achter.

PS. In de (hopelijk nabije) toekomst wil ik graag een healing garden creëren. Een tuin waar het super fijn is om te gronden, los te laten en op te laden. Gewoon door er te zijn of als je dat zou willen ook met een workshop of coachsessie. Wil je meer weten over deze tuin, check deze pagina over de Healing Garden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *