Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren

“Joy to the world…” Wat geeft jou vreugde?

Vreugde voor de wereld en vreugde voor jou

Het zijn de dagen vlak voor kerst. Het lied “Joy to the world” is Ă©Ă©n van de liederen die vaak worden gezongen. Voor wie graag hoog zingt of met tweede of tegenstem, een ideaal lied. Maar het letterlijk vreugde geven is ook erg leuk om te doen. Want vreugde aan de wereld geven, is ook vreugde aan jezelf geven. Soms op een manier die je niet verwacht. En dat is zo leuk aan vreugde Ă©n aan geven.

Deze weken vieren we alternatief spiritueel advent in de FB-groep HSP, IntuĂŻtie & Power, H.I.P. (meld je gerust nog aan: er komt nog een vierde week en ook kerst/winterwende met verhalen en opdrachten aan) Net als in de kerk staat deze derde week in het teken van vreugde.

Tips voor meer vreugde in je leven

  • Ga de natuur in, ga lekker buiten lopen. Het maakt niet uit waar, in het bos, aan het strand, door de weilanden, over de hei. Gegarandeerd kom je opgeladen en blijer weer thuis.
  • Wees creatief op een manier die bij je past: tekenen, schilderen, schrijven, bakken, zingen, muziek spelen, etc. Creatief zijn voelt vaak als in een flow zitten. De tijd en soms ook de wereld om je heen vergeten, maar wel iets creeren.
  • Voeg geur toe aan je leven. Laatst ontdekte ik de geur Wild Orange van doTERRA (100% alleen maar olie, geen andere toevoegingen!). Ik ben mijn hele leven al dol op de geur van sinaasappel en nu weet ik waarom. “Sinaasappel versterkt gevoelens van vreugde en geluk”. Met 1 druppel op mijn polsen of laatst in mijn sjaal, kan ik heel gelukkig worden. Haha, ik blijf er aan ruiken. Je kunt ze kopen bij bol.com zag ik laatst (lees wel even de gebruiksaanwijzing), maar er zijn ook lieve mensen die ze in jouw buurt verkopen. Want geur is toch wel heel persoonlijk. Die ene geur kan de een lekker en de ander vies vinden. In Den Haag kan ik je zeker Aurora en Ioana aanraden.

  • Lees verhalen over vreugde. Bijvoorbeeld hieronder ‘De cirkel van Vreugde’.

De Cirkel van Vreugde

Er was eens een man, die hard op de deur van een klooster klopte. Een monnik opende de grote poort. “Deze druiven zijn de mooiste druiven die mijn wijngaard heeft geproduceerd. Alstublieft”, zei de man.
“Dank u”, zei de monnik. “Ik geef ze aan de abt.”
“Maar, ze zijn voor u. U opent de deur, beste monnik.”
De monnik bewonderde de hele ochtend de prachtige tros druiven en besloot ze toch aan de abt te geven. De abt had hem immers altijd aangemoedigd met zijn wijsheid, daarom vond de monnik dat hij ze verdiende.
De abt was blij met de druiven, maar hij besloot ze door te geven aan een zieke monnik in het klooster. “Het zal hem goed doen.” En de zieke monnik was dankbaar, maar besloot de druiven aan de kok te geven die hem altijd zo goed verzorgde. En de kok bewonderde de prachtige druiven.  Hij vond ze zó perfect dat niemand de druiven meer zou waarderen dan de koster, dacht hij.
Ook de koster was blij met het geschenk, maar gunde de druiven aan de monnik, die hem bij binnenkomst van het klooster zo welkom had geheten. En zo kwam het dat hij nét voor het donker, de druiven gaf aan de monnik bij de poort. “Eet en geniet hiervan.”
De monnik besefte zich dat de druiven écht voor hem waren. En hij genoot van elke druif, terwijl hij nadacht over de cirkel van vreugde. En die cirkel was het plezier dat ze elkaar hadden gegund, via dit  geschenk dat rond was gegaan.

-> Hoe geef jij meer vreugde aan je leven? Wat is jouw mooie tip voor ons? Laat het gerust hieronder weten. Laten we vreugde doorgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *