Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Challenge Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, boom

SPIRI WIRI WOENSDAG ~ Wat zie jij in een boom?

De spiegel van een boom

Keer op keer verbaast het me weer hoe mooi de natuur in elkaar zit en hoe treffend ze ons steeds opnieuw spiegelt. Zo ook een boom. Zo binnen, zo buiten. 💚 Zo boven, zo beneden.

Oefening:

Als je buiten bent, kijk eens naar de bomen om je heen. Dat kan een rijtje bomen in de straat zijn, in je tuin, de bomen in het park of het bos. Als je zo met wat afstand bekijkt. Welke boom valt jou op? En waarom valt die je op? Wat is jouw indruk van deze boom?

– Is hij groot of is ie klein? Is ie jong of oud?
– Staat hij bij gelijksoortige bomen of staat hij alleen?
– Staat de boom in bloei of is ie kaal?
– Welke kleur(en) heeft de boom? De bladeren, de stam, eventueel bloesem of zaden/vruchten?
– Hoe ziet zijn kruin eruit?
– Hoe zien de takken eruit? Hebben sommige takken bijzondere vormen?
– Hoe ziet de stam eruit? Recht, krom, scheef, gedraaid?
– Kun je de wortels zien? Zijn het er veel of weinig? Lopen ze ver door horizontaal?

– Hoe ruikt de boom?
– Hoe voelt de boom?
– Ziet de boom er gezond uit of heb je de indruk dat ie ziek is? Waar zie je dat aan?
– Hoe oogt de boom? Heeft hij het naar zijn zin, staat ie wat verloren? Straalt hij kracht uit?

Verrassing 🎁

Deze boom heeft jou iets te zeggen. Speelt er een bepaalde vraag of situatie in je leven? Dan zou hij wel eens de spiegel kunnen zijn. En je antwoorden, inzichten of een richting naar een oplossing kunnen geven. Jouw oog viel niet voor niets op precies deze boom.

-> Je kunt een foto van ‘jouw’ boom maken, een tekening maken van het specifieke stukje boom dat je opviel. Je kunt over ‘jouw’ boom schrijven. Als het los ligt, kun je een herinnering meenemen van je boom om thuis op een plek te leggen waar je het steeds weer ziet. Zodat je steeds even herinnert wordt aan jouw inzicht. 💚 Ik ben benieuwd wat jij ontdekt aan ‘jouw’ boom. Laat het gerust hieronder zien.

PS. Dit kun je elk moment zelf doen in de natuur. Maar wil je een keer samen op zoek naar de inzichten die voor jou in de natuur verborgen liggen? Je bent van harte welkom om een coachsessie in de natuur te boeken. Dan gaan we een uur op gepaste afstand naar buiten. We nemen jouw vragen mee en gaan op ontdekkingstocht. Ben jij er klaar voor? Stuur me een mail als je meer wilt weten.

Ook dit is weer een artikel in de serie van Spiri Wiri Woensdag. Ik vertel iets over mijn ervaringen met energie (werken) en intuĂŻtie en leg dingen uit, zodat het hopelijk begrijpelijker, maar ook lekker aards en praktisch wordt. Mocht je het leuk vinden, like en volg de FB pagina van Marieke op het Strand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *