20 mei 2017, gratis wandeling, antwoord uit de natuur, fete de la nature, Marieke op het Strand, Monica Schreiner, natuurcoaching

Antwoord uit de natuur: zo werkt natuurcoaching

De natuur geeft antwoord op je vragen

Hoe werkt dat nou coaching in de natuur? Hoe kan een bos nu antwoord geven op specifiek mijn vragen? Maakt het uit of ik in het bos ben of aan het strand? Ik kan me voorstellen dat het op het eerste gezicht wat gek kan lijken.  Maar ik daag je uit om het eens uit te proberen.

Ga met een bepaalde vraag of situatie de natuur in. Laat de vraag of situatie vervolgens weer los en ga gewoon lopen of rondkijken. Let dan op wat je ineens opvalt. Is het een bepaalde kleur, een bepaalde boom of plant? Of denk je ik zou dat paadje wel verder willen lopen? Het kan zijn dat wat je opvalt iets zegt over de situatie waarin je nu zit of over de situatie waar je graag zou willen zijn. Wat valt jou op? Daarin schuilt vaak een antwoord op jouw vraag of situatie. En dat kan zelfs als je zonder vraag gaat lopen. Zo kan de natuur dus een spiegel zijn en je antwoorden geven.

Op Facebook staat een filmpje (ook te zien als je geen FB hebt of niet ingelogd ben) waarin ik een voorbeeld geef van hoe de natuur mij een antwoord geeft. Op het pad waar ik loop vind ik een klein bruin veertje. Hij viel me echt op, want meestal zie ik witte en wat grotere veren. Spontaan dacht ik wat wil dit veertje mij zeggen? Welk antwoord krijg ik uit de natuur? Je kunt het zien in het filmpje. Ik heb er ook een elfje over gemaakt.

Bruin
Zacht veertje
Op mijn pad:
Wees ook blij met
‘t Kleine

 

Het maakt niets uit of ik in het  bos, aan het strand, in de weilanden of in een park loop. Alles kan mij iets zeggen, maar niet alles zal me opvallen of raken. Maar juist net dat wat me wel opvalt, heeft me iets te zeggen.

Fete de la Nature 20 mei 2017

Wil jij dat eens uitproberen? Monica Schreiner en ik organiseren 2 gratis wandelingen op 20 mei, een om 12 uur en een om 14 uur. In dat weekend vieren we in heel Nederland de natuur. Wandel met ons mee in het Hyacintenbos in Den Haag. Laat je agenda, je te-doen-lijstjes en alle gedachten die daarbij horen los. Neem je zintuigen mee en laat je verrassen door de wijsheid van de natuur. Kom weer in verbinding met je eigen natuur. Je kunt je hier aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *