Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijn

Zooooo moe … Herken je dat?

Afgelopen donderdag was ik zo moe. Dat was ik in tijden niet zo geweest. Pff, wat was er aan de hand?

Moe en ongesteld zijn

Tja, de eerste dag van ongesteld zijn (en heel soms ook nog de tweede dag) kan ik best wel moe zijn. Niet altijd, maar ik weet dat dit kan gebeuren. Meestal zeg ik dan tegen mezelf: oké, het is tijd voor een balansdag. Dat is een dag waarop ik heel rustig aan doe. Ik sta mezelf toe om deze dag langzamer te mogen gaan. Ik hoef niets te halen aan doelen. Het mag, maar er hoeft niets. En grappig, want gaande weg de dag blijkt vaak dat ik toch meer kan dan ik van te voren dacht. Zo gaat het wel vaker.

Ik vraag mijn lijf: wat heb je nodig?

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-ToolkitOok heb ik het geluk dat ik een aantal dagen in de week kan uitslapen. Heerlijk, zonder wekker wakker worden. Ik heb bovendien geluk dat mijn lijf dit prima kan. Ook als het niet helemaal donker is.

Ik had woensdagnacht al langer kunnen slapen, maar werd nog steeds moe wakker. Ik vraag mijn lijf dan altijd wat het wil. Soms vraag ik het specifiek mijn hoofd of zelfs mijn ogen. Dan voelt mijn lijf oké, maar is bijvoorbeeld mijn hoofd moe of zijn mijn ogen nog moe. Ik hoor dan al vrij snel het antwoord. Bijvoorbeeld: ik wil nog even verder slapen. Vervolgens draai ik me om en probeer verder te slapen. Ik slaap zeker niet meteen in, maar als ik wat later op de wekker kijk, kan het zomaar 2 uur verder zijn en blijk ik toch geslapen te hebben.

Twee uur later werd ik nog steeds moe wakker. Wat was dit? De ongesteldheid van vandaag verklaarde deze moeheid niet. Ik was veel meer moe dan normaal. Waar kwam dit door? Toen ben ik verder gaan voelen. En ineens wist ik het. Ik heb pijn. Ik herinnerde me weer: oh ja, dat is waar ook, PIJN VREET ENERGIE. Het trekt je batterij leeg.

Maar had ik zoveel pijn dan?

Dat viel toch wel mee. Ach ja, een of ander beest had me gestoken. Het was geen mug, maar jeukte wel een beetje vergelijkbaar en dat geeft ook pijn. Oeps, ik had een paar dagen terug de fiets met mijn been opgevangen, toen ie onhandig uit het fietsenrek viel. Onder mijn knie deed het pijn. Ik had er toen wel wat crème opgesmeerd en kort even reiki gegeven. En hmm, bij mijn grote teen rechts doet het met vlagen ook best pijn.

Ik realiseerde me dat de opstapeling van pijn en het ongesteld zijn, mijn batterij leeg trok. Jemig, wat kan pijn heftig zijn voor je energie-level. Wat kan pijn je batterij leeg trekken als hooggevoelig persoon. Ik was het vergeten. En blijkbaar had ik de afgelopen dagen ook niet goed genoeg naar mijn lijf geluisterd. waarom had ik niet elke dag even wat arnica-zalf gesmeerd en mezelf wat reiki gegeven. Het is een kleine moeite, maar ik nam het niet. Tja, dan zit ik erna met de gevolgen.

Wat nu?

Marieke op het Strand, HSP, Den Haag, Marieke Verkerk, IntuĂŻtie, cursus, Heel de natuur in jou, workshop, Van Hobbel naar H.I.P, hooggevoelig, luisterkind, luisterkind-afstemming, aarden, gronden, aardingsproducten, Earthing Nederland, kortingscode, alternatief advent vieren, HSP Cursus Maandje Minderen, Maya Inzichten spel, 2012 Inspiration cards, bijenvoedselbank, Pollinators, Corona, voor jezelf zorgen, healing garden, Dr Bates methode, bril, HSP Zomer-bingo, lifecoach, dyslexie, bomen, levensvragen, bodem, geboortebegeleiding, Bijenstichting, HSP Cursus Loslaten, HSP Cursus Loslaten, EHB(h)O-Toolkit, moe zijnIk realiseerde me dat ik de pijn niet weg kon halen en bij-slapen leek niet voldoende. Dan ga ik over op plan C: wat kan ik met de moeheid wel doen? Wat lukt me wel? Waar word ik blij van? Ik word blij van lezen. Gelukkig zijn er altijd wel boeken in huis die ik nog niet gelezen heb. Dus heb ik me op de bank genesteld met een bak thee en ben ik gaan lezen.

Een andere favoriet is buiten een stukje gaan lopen. Het hoeft niet ver te zijn. En met een rondje in de buurt kan ik toch best wat natuur zien (water, luchten, bomen). Dus ben ik na het lezen een stukje gaan lopen. Ook even langs de biologische supermarkt. Als ik daar kan ‘shoppen’, kom ik blij de winkel weer uit. Boodschappen zonder (of in ieder geval met zo min mogelijk) gif halen, daar word ik blij van. En kan ik meteen iets lekkers extra meenemen om me te verwennen. Ook dat is fijn op een balansdag.

Je raadt het waarschijnlijk al, gedurende de dag kreeg ik weer meer energie. Een goede wake-up call: Marieke luister goed naar je lijf en zorg goed voor je lijf!

Hoe doe jij dat als je moe bent?

Ik ben benieuwd wat pijn met jouw energie doet. Ik ben benieuwd wat jij doet als je enorm moe bent. Als je meer moe dan normaal bent. Heb jij een soort van lijstje wat je helpt als je heel laag in je energie zit. Zo’n lijstje is fijn als je moe bent. Want in de doe-modus komen, gaat je helpen. Letterlijk stappen zetten, naar buiten gaan, helpt je. Afleiding zoeken, helpt om uit die lage energie te komen. Om uit die lage frequentie te komen en naar een hogere frequentie te gaan. Daar waar je wel zin hebt en waar het wel lukt om dingen te doen. Ik vind het leuk om jouw lijstje te lezen. Stuur me gerust een mail of laat een reactie achter.

Ik ga nu weer even mijn lijf checken. Zoooo moe zijn? Ik kan het voorkomen. En jij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *